Raparperi-toscapiirakka

Kaupallinen yhteistyö Baking by Martinex kanssa.

Kesä on täällä!  Tai ainakin niin voisi päätellä tuoreista raparpereista. Raparperi on yksi minun suosikki raaka-aineista leivonnassa tähän aikaan vuodesta ja siitä onkin ihana leipoa raparperipiirakkaa. Tänä vuonna halusin leipoa kuitenkin hieman erilaisen raparperipiirakan, nimittäin raparperi-toscapiirakan! Ja nami miten hyvää siitä tulikaan!

Tämä piirakka on helppo ja nopea valmistaa, aineet vain sekoitetaan ja piirakka on valmis uuniin. Piirakan päälle levitettävä toscakuorrute kruunaan kokonaisuuden! Piirakan valmistukseen hyödynsin Baking by Martinex:lta löytyvää piirakkavuokaa irtopohjalla (Baking by Martinex Piirakkavuoka irtopohjalla | Martinex). Olipa muuten varsin näppärä vuoka! Piirakka irtosi vuoasta todella kätevästi, koska pohjaosa nostetaan vuoasta pois. Piirakan reunat pysyivät näin nättinä ja se oli helppo nostaa tarjoilulautaselle.

Ilokseni saan jakaa teille alekoodin, mikäli haluat itsellesi oman piirakkavuoan tai jotain muuta kivaa Baking by Martinex laajasta valikoimasta. Alekoodilla BAKING20 saat -20% alennuksen normaalihintaisesta valikoimasta osoitteesta www.martinex.fi . Alekoodi on voimassa 30.6.2021 asti.

Iloisia leivontahetkiä!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Raparperi-toscapiirakka

Raparperipiirakka:    24 cm vuokaan

4 dl               vehnäjauhot

1,5 dl              sokeri

1 rkl                vaniljasokeri

1 tl                  leivinjauhe

2 dl                maito

1 kpl               kananmuna

3 dl                raparperi

 

Toscakuorrute:   (piirakan päälle)

100 g             mantelilastut

75 g              voi

1 dl                sokeri

1 rkl               venhäjauhot

0,5 dl            maito

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele vuoka valmiiksi.
  • Kuori ja pilko raparperi pieniksi paloiksi.
  • Yhdistä raparperipiirakan kaikki muut ainekset paitsi raparperi kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja ripottele raparperipalat taikinan päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen.
  • Valmista odotellessa toscakuorrute mittaamalla kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee.
  • Levitä toscakuorrutus piirakan päälle kevyesti. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista uunissa vielä noin 10-15 minuuttia.
  • Anna piirakan jäähtyä hetki ja nauti jäätelön kera!

    2 Kommentit

    1. Aija

      Vitsit kun näyttää hyvältä! Ajattelin tehdä tämän ohjeen uunipellille. Onko ihan tuhoon tuomittu ajatus ja kuinka paljon ohjeen määriä pitäisi lisätä?

      Vastaa
      • Mari

        Onnistuu aivan varmasti pellillekin 🙂 Ehkä tekisin tuplana tai jopa kolminkertaisena ohjeen mukaan. Mikäli ei näytä riittävän, taittele foliota pellille niin saat rajattu sen hieman pienemmäksi.

        Vastaa

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    }

    Valmistusaika

    1 h

    Annosmäärä

    noin 15 hlö

    29 toukokuun, 2021

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    9 + 3 =