Raparperi-valkosuklaajäätelö

Kaupallinen yhteistyö Baking by Martinex kanssa.

Melkoiset helteet tällä hetkellä ainakin täällä Turussa, joten onneksi valmistin jo viime viikolla pakastimeen tätä helteiden herkkua eli jäätelöä! Koska pihastani löytyy vielä paljon raparepria halusin sitä hyödyntää myös tähän, kaveriksi raparperi sai makean valkosuklaan.

Tämä jäätelö valmistuu näppärästi kotona tai mökillä ilman jäätelökonetta. Raperperihilloke on syytä valmistaa edellisenä päivänä, jotta se jäähtyy ja tekeytyy herkulliseksi ennen jäätelöön sekoittamista. Jäätelömassan ainekset vatkataan kuohkeaksi käsivatkaimella ja sekaan lisätään valkosuklaarouheet sekä raparperihilloke. Jäätelö on valmis herkutteltavaksi seuraavana päivänä. Miten helppoa jäätelön tekeminen onkaan!

 

Muistathan että Baking by Martinex alekoodi on vielä hetken voimassa. Alekoodilla BAKING20 saat -20% alennuksen normaalihintaisesta valikoimasta osoitteesta www.martinex.fi . Alekoodi on voimassa 30.6.2021 asti.

 

Herkullista ja helteistä juhannusta kaikille!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Raparperi-valkosuklaajäätelö

Raparperihilloke:

noin 400 g     raparperia kuorittuna

vajaa 1 dl       vettä

2 dl                 hillosokeri

 

Jäätelömassa:

5 dl                vispikerma

1 prk               kondensoitu maito

0,5 dl             glukoosisiirappi

100 g              valkosuklaa

 

  • Valmista raperperihilloke pilkkomalla tuoreet kuoritut raparperit kattilaan. Lisää vesi sekaan ja sekoittele kunnes kiehahtaa. Lisää hillosokeri joukkoon ja keitä reilu 10 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmentyneet.
  • Kaada hilloke purkkiin ja anna jäähtyä. Nosta purkki yöksi jääkaappiin ja valmista jäätelö aikaisintaan seuraavana päivänä.
  • Valmista jäätelö vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi, jatka vatkaamista kunnes seos on kouhkeaa.
  • Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi tai rouheeksi, kaada jäätelömassan joukkoon ja kääntele nuolijalla.
  • Nostele jäätelömassaa säilytysrasian pohjalle, lusikoi päälle raparperihilloketta ja vetele nuolijalla massaa sekaisin kevyesti. Toista kunnes jäätelömassa ja raparperihilloke on kaikki lisätty. Ripottele päälle viimeiset valkosuklaamurut.
  • Laita kansi päälle ja vie yöksi pakkaseen odottamaan vähintään seuraavaan päivään.

    0 kommenttia

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    }

    Valmistusaika

    yli 60 min

    Annosmäärä

    vajaa 2 litraa

    23 kesäkuun, 2021

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    4 + 8 =