Feta-pinaattipiirakka

Pitkästä aikaa suolaista reseptiä! Näitä onkin toivottu, joten pimenevien syysiltojen kunniaksi  suolainen feta-pinaattipiirakka, olkaa hyvät!

Tämä piirakka valmistuu joko perinteiseen piirakkavuokaan tai piirakka-irtopohjavuokaan. Itse tein irtopohjalliseen vuokaan, joten sen sai vuoasta siirrettyä nätisti tarjoilulautaselle. Piiraan pohja on murumainen taikinaseos, mikä taputellaan vuoan reunoille, jotta täyte pysyy kasassa. Täytteeseen tulee herkullista fetaa ja tuoretta pinaattia. Täyte vaikuttaa suurelta, mutta tuore pinaatti painautuu uunissa kasaan, joten ei kannata säikähtää suurta täytemäärää.

Piirakan kannattaa antaa hetki vetäytyä paiston jälkeen, mutta se kannattaa nauttia lämpöisenä. Sen voi toki valmistaa vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, mutta suosittelen sen lämmittämistä ennen tarjoilua. Toki sen voi nauttia myös kylmänä, mutta mielestäni se oli paljon parempaa hieman lämmitettynä 😉

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Feta-pinaattipiirakka

24 cm piirakkavuoka

Pohja:

120 g             huoneenlämpöinen voi

4,5 dl             vehnäjauhot

1 tll                 suola

1/2 dl             vettä

 

Feta-pinaattitäyte:

200 g            fetajuusto

1 kpl               sipuli

130 g             tuore pinaatti

4 kpl              kananmuna

1 dl                 maito

120 g             smetana

1 dl                 tuore tilli

kourallinen   saksanpähkinöitä

 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
  • Yhdistä pohjan voi, jauhot ja suola kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja ja sekoita tasaiseksi kauhalla tai kädellä. Taputtele taikina piirakka vuokaa pohjalle ja reunoille noin 2-3 cm korkeuteen. Mikäli taikina tarttuu sormiin kasta sormia vesilasissa.
  • Pese pinaatti, kuori ja pilko sipuli ja leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Levitä täytteet vuoretellen taikinapohjalle.
  • Riko munat kulhoon ja vatkaa vispilällä niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon smetana sekä maito ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa tilli hienoksi, lisää joukkoon ja sekoita. Kaada nesteseos ohuena nauhana feta-pinaattiseoksen päälle tasaisesti. Pilko saksanpähkinöitä lopuksi päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
  • Anna hetki jäähtyä, nauti lämpöisenä. (Mikäli käytät irtopohjapiirakkavuokaa poista vuoasta varovaisesti, mielellään hyvin jäähtyneenä.)

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 10 hlö

29 syyskuun, 2021

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

1 + 12 =