Korvapuustikakku

Kansallista korvapuustipäivää vietetään jälleen huomenna maanantaina 4.10.2021. Siispä sen kunniaksi valmistin hyydytetyn Korvapuustikakun! JA voi ihanuus, miten ihana ja herkullinen siitä tulikaan!

Idea kakkuun syntyi tottakai korvapuustista: siinä on yhdistetty korvapuusti-pohja sekä korvapuustin makuja myötäilevät hyydytettävät täytteet, NAM! Kakun pohja on tehty valmiista raakapakastetuista korvapuusteista. Tähän inspiraation sain @neljankerroksenkakku paistetusta korvapuuti-juustokakustakakusta. Raakapakastetut korvapuustit leikataan osiin ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle sekä reunalle, jonka jälkeen se paistetaan uunissa kypsäksi. Tämän jälkeen jäähtyneen pullapohjan päälle valmistetaan hyydytettävät kaneli- sekä vaniljatäytteet.

Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, miellellään päivää ennen jotta täytteet hyytyvät. Valmiin kakun voi koristella teemaan sopivasti korvapuusteilla ja kanelitangoilla.

Herkullista korvapuustipäivää!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Korvapuustikakku

22 cm irtopohjavuokaan

Korvapuusti-pohja:

560 g              paistovalmiit korvapuustit raakapakastettut

 

Kanelitäyte:

2 dl                vispikerma

400 g            kanelikreemi (valio)

4 kpl              liivate

3 rkl               vesi

 

Vaniljatäyte:

2,5 dl             vaahtoutuva vanilliinikastike (flora)

400 g            vaniljarahka (valio)

1 rkl               tomusokeri

2 tl                 vaniljasokeri

1 rkl               jauhettu kardemumma

5 kpl              liivate

3 rkl               vesi

 

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja pingoita 22 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi. 
  • Leikkaat korvapuustit kolmeen osaan pituussuunnassa ja anna hetki sulaa. Aseta pullapalat vuoan reunoille sekä pohjalle ja painele ne tiiviksi peittäen pohjan. Paista uunissa noin 15-17 minuuttia kunnes pullapohja on kokonaan kypsä. Ylimääräiset pullapalat voit paistaa koristeeksi.
  • Annan pohjan jäähtyä täysin ennen täytteitä. Irroita vuoan reuna ja lisää reunalle reunakalvo tai leivinpaperi.
  • Valmista kanelitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa valmiin kerman joukkoon kanelikreemi nopeasti tasaiseksi.
  • Lämmitä vesi kiehuvaksi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne veden joukkoon, sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon kokoajan kevyesti vatkaten.
  • Kaada täyte pullapohjan päälle. Kopauttele vuokaa muutaman kerran pöydän reunaa vasten, jotta täyte tasoittuu. Vie kakku jääkaappiin (tai pakkaseen) hyytymään.
  • Valmista vaniljatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vaahtoutuva vanilliinikastike kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Notkista vaniljarahka vatkaimilla. Lisää sekaan tomusokeri, vaniljasokeri sekä kardemumma ja sekoita tasaiseksi. 
  • Lämmitä vesi kiehuvaksi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne veden joukkoon, sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaniljarahkan joukkoon kokoajan kevyesti vatkaten. Kääntele lopuksi vaahdotettu vanilliinikastike joukkoon tasaisesti.
  • Kaada täyte hyytyneen kanelitäytteen päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu.
  • Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli tai muutamaksi tunniksi, kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
  • Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

Yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

03 lokakuun, 2021

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

4 + 1 =