Puolukka-piimäkakku kinuskikuorrutteella

Sain tädiltäni muutama viikko sitten puolukoita, mitkä pakastin ajatuksella, että näistä voisi leipoa jotain kun tulee sopiva hetki. Nyt vihdoin minulla oli aikaa kehitellä jotain herkullista, joten syksyä ja mahdollisesti jo jouluakin ajatellen, leivoin tämän mehevän puolukka-piimäkakun kinuskikuorrutteella.

Kakku valmistuu hyvin yksinkertaisesti, aineet vain sekoitetaan kauhalla ja taikina on valmis! Itse käytin marjoja suoraan pakasteesta, mutta tuoreet käyvät tähän kakkuun varmasti yhtä hyvin! Kinuskikuorrute on helppo ja nopea valmistaa tomusokerin ansiosta. Mikäli kuorrute on liian juoksevaa se kannattaa nostaa vaikka hetkeksi jääkaappiin, jolloin se jähmettyy.

Perinteiseen tapaan, tämäkin kakun maku vain parenee vanhetessaan, kun se mehevöityy jääkaapissa. Tämän kakun voi valmistaa ilman kinuskikuorrutetta hyvissä ajoin etukäteen vaikka pakkaseen odottamaan vieraita tai tulevia juhlia!

Salmiakku-daimjuustokakku

Puolukka-piimäkakku

1,5 litrainen vuoka

Kakku:

4 dl               vehnäjauhot

2 dl               sokeri

1,5 tl               sooda

1,5 tl               kaneli

1,5 tl               jauhettu inkivääri

3 dl               piimä

100 g             sulatettu voi

150 g             puolukat

 

Kinuskikuorrute:

50 g              voi

1 dl                 kuohukerma

1,5 dl              fariinisokeri

3 dl               tomusokeri

koristeeksi puolukoita

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka.
  • Yhdistä kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
  • Sulata voi ja kaada jauhojen joukkoon yhdessä piimän kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi puolukat ja kääntele joukkoon.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti, uunin tehosta riippuen. Kokeile kakun kypsyys tikulla.
  • Anna hetki jäähtyä vuoassa, kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä täysin.
  • Valmista kinuskikuorrute. Mittaa voi, kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Lämmittä sekoitellen kunnes sokeri on kokonaan sulanut, nosta pois liedeltä.
  • Lisää tomusokeri joukkoon ja sekoita kauhalla tasaiseksi.
  • Kaada kuorrute kakun päälle valumina. Mikäli kuorrute on liian juoksevaa anna sen jäähtyä hetken aikaa. Koristele puolukoilla.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

1 kakku

18 lokakuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

1 + 3 =