Mokkapalat tuplakuorrutteella

Tänään 8.12. vietetään mokkapalapäivää! Tämän kunniaksi ja joulua ajatellen leivoin jouluisia mokkapaloja tuplakuorrutteella. Kuorrutettahan ei ikinä mokkapaloissa voi olla liikaa, vai mitä?

Nämä mokkapalat saavat perinteisen mokkapalan lisäksi piparisen maun. Mokkapalojen pohja valmistuu uunipellillä melko ohueksi, joten jos tykkäät mieluummin paksu pohjaisista mokkapaloista, kannattaa käyttää uunipeltiä pienempää vuokaa valmistukseen. Mokkapalat kuorrutetaan ensin piparisella kuorrutteella, mikä levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja päälle murustetaan pipareita. Kuorrute annetaan jähmettyä, minkä jälkeen päälle kaadetaan perinteinen mokkapalakuorrute. NAM!

Salmiakku-daimjuustokakku

Mokkapalat tuplakuorrutteella

uunipellinen

Mokkapalat:

200 g              margariini/voi

2 dl                  maito

4 kpl                kananmunat

3 dl                  sokeri

4,5 dl               vehnäjauhot

1 dl                   tumma kaakaojauhe

1 rkl                   leivinjauhe

1,5 rkl                piparkakkumauste

Piparikuorrute:

100 g               margariini/voi

0,5 dl               kahvi

1 rkl                  piparkakkumauste

5,5 dl               tomusokeri

pipareita

Suklaakuorrute:

130 g               margariini/voi

0,75 dl             kahvi

5 dl                  tomusokeri

0,5 dl               kaakaojauhe

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
  • Sulata voi ja yhdstä maito sekaan.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Lisää munavaahdon joukkoon jauhoseos siivilän läpi ja maitoseos vuorotellen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
  • Kaada uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Älä ylipaista ettei pohjasta tule kuiva. Anna jäähtyä täysin.
  • Valmista piparikuorrute: Keitä kahvi molempiin kuorutteisiin ja sulata voi. Yhdistä nesteet ja vatkaa sekaan piparkakkumauste sekä tomusokeri muutamassa erässä.
  • Levitä jäähtyneen pohjan päälle nuolijan avulla. Murenna pipareita kuorrutteen päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  • Valmista suklaakuorrute: Sulata voi ja lisää kahvi joukkoon. Vatkaan sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe muutamassa erässä.
  • Kaada jähmettyneen piparikuorrutteen päälle ohuena nauhana. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  • Leikkaa paloiksi ja nauti.

0 kommenttia

}

Valmistusaika

Noin 60 min

Annosmäärä

Pellillinen

08 joulukuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

6 + 8 =