Kahden suklaan puolukkakakku

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.

Enää kahdeksan yötä jouluaattoon! Aika menee niin kovin nopeasti ja nyt voikin jo vähitellen aloittaa joulun herkkujen suunnittelun.

Jouluunhan kuuluu (ainakin minun mielestä) herkullinen kakku, mitä syödään sitten yhdessä kahvin tai glögin kanssa. Tämän kakun suunnittelin juurin jouluun, joten kakkuun halusin hyödyntää suklaata monessa muodossa sekä Pakkasmarjan suomalaisia puolukoita. Niin täydellinen yhdistelmä ja juurikin jouluun sopiva!

Kakun pohjana toimii tummasta suklaasta valmistettu täyteläinen puolukkabrownie ja päälle valmistuu liivatteeton valkosuklaa-puolukkatäyte. Muutoin makea kakku saa puolukoista raikkaita sattumia, mitkä pirskahtevat suussa kakkua syödessä. Koska Pakkasmarjan puolukat ovat kotimaisia, ne hyödynnetään kakkuun suoraan pakasteesta, näin saadaan myös kakun väri pidettyä valkoisena, eikä se muutu vaaleanpunaiseksi. Kakun päälle koristeeksi voi valmistaa helppoja huurteisia ”oksia” tuoreesta rosmariinista sekä lisätä päälle vielä sulatettuja puolukoita.

Tästä tuli kyllä hurjan hyvää, voin todellakin suositella!

Salmiakku-daimjuustokakku

Kahden suklaan puolukkakakku

20 cm irtopohjavuoka

Puolukkabrownie-pohja:

100 g              tumma suklaa

100 g              voi

1,5 dl               sokeri

2 kpl               kananmuna

1,5 tl                vaniljasokeri

2 rkl                kaakaojauhe

1 dl                  vehnäjauho

2 dl (100g)     Pakkasmarjan puolukat (suomalainen)

Valkosuklaa-puolukkatäyte:

250 g             valkosuklaa

4 dl                 vispikerma

200 g              maustamaton tuorejuusto

2 dl (100 g)     Pakkasmarjan puolukat (suomalainen)

Huurteiset oksat koristeeksi:

Tuore rosmariini

Kananmuna

Siro hieno sokeri

Pakkasmarjan puolukoita (suomalainen)

  • Valmista puolukkabrownie-pohja ensin. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Yhdistä tumma suklaa ja voi kattilaan ja sulata ne sekoitellen, kaada sula seos kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Pingoita leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan väliin ja voitele vuoan reunat.
  • Lisää sulatetun suklaan joukkoon sokeri sekä munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauho ja vaniljasokeri keskenään  ja yhdistä suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon jäiset puolukat ja sekoita.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uuninkeskitasolla noin 30 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Brownien kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, mutta reunoilta kypsäksi. Anna pohjan jäähtyä ensin vuoassa, irroita vuoan reuna ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.
  • Valmista valkosuklaa-puolukkatäyte. Laita brownie-pohjan ja irtopohjavuoan reunan väliin reunakalvo tai leivinpaperi. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
  • Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sula valkosuklaa joukkoon, sekoita. Kääntele nuolijalla sekaan kuohkea kerma. Lisää lopuksi myös jäiset puolukat ja kääntele nuolijalla täyte tasaiseksi.
  • Kaada jäähtyneen puolukkabrownien päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään tai vähintään neljäksi tunniksi.
  • Valmista koristeeksi huurteisia oksia. Erottele kananmunasta valkuainen pieneen kulhoon ja riko rakenne haarukalla, kaada sokeri omaan kulhoon. Leikkaa rosmariinista oksia, kastele ne valkuaisessa ja kierrittele sokerissa. Nosta lautaselle ja anna kuivua.
  • Anna jäisten puolukoiden sulaa itsestään huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
  • Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautasella, koristele huurteisilla oksilla ja puolukoilla.

13 Kommentit

  1. Päivi Korjus

    Hei,
    Mitä arvelet pakastamisesta? Miten kakku reagoi…
    Yritän etsiä kakkua, jonka voisin tehdä etukäteen ja pakastaa.
    Kiitos vastauksesta💗

    Vastaa
    • Mari

      Heippa, itse en ole pakastanut mutta uskoisin onnistuvan. Pakastaisin itse suoraan kakkuvuossa ja kelmu päälle 🙂 Tai sitten pakastaisin pohjan ja täytteen valmistaisin myöhemmin. Ihanaa joulun odotusta 🙂

      Vastaa
      • Päivi

        Kiitos🎄
        Nyt testataan, toivotaan, ettei kärsi pakastamisesta.
        Sinulla eilen ihastuttavan aitio pikkumies mukana💗

        Vastaa
        • Mari

          Toivottavasti kakku onnistu 🙂 Ja eikös, oikein hurmuri olikin <3

          Vastaa
    • L

      Hei,
      Saisiko tästä miten muunnettua Gluteenittoman?
      Kiitos etukäteen vastauksesta!

      Vastaa
      • Mari

        Hei, saa muutettua ihan vain jauhot vaihtamalla 🙂

        Vastaa
  2. Arja Korpela

    Kiitos! Aion tämän tehdä vielä ennen joulua. Hyytyykö täyte tosiaan riittävästi? Suklaan ansiosta? Kuvassa rakenne näyttää upealta.

    Vastaa
    • Mari

      Kiva kuulla 🙂 Kyllä hyytyy ja juurikin valkosuklaan ansiosta. Ihanaa joulun odotusta!

      Vastaa
  3. Päivi

    Tein tämän ja erittäin hyvää. Kaikki kehui!

    Vastaa
    • Mari

      Kiva kuulla että tykkäsitte 🙂 Hyvää uutta vuotta!

      Vastaa
      • Riikka

        Heippa! Tein tämän kakun tässä muutama päivä sitten synttäreille ni. Onkohan tässä pohjassa tarkoitus käyttää puolukat kans suoraan pakastimesta, koska minä tein niin ja mun täyte oli tosi työllistävää laittaa sen jälkeen vuokaan. Se jähmettyi kovaksi massaksi😁painoin puu lusikalla sitä vuokaan. Muuten kakku oli helppo tehdä. Tosi herkullista ja ystävätkin tykkäsivät. Tykkään just liivattomista kakuista. 😍 Hienoja kakkuja sulla täällä ja olet taitava.

        Vastaa
  4. Miia K.

    Tämä oli niiiin hyvää! Tulee ehdottomasti jäämään meidän perheen joulukakuksi. Suklaa ja puolukka ihanassa tasapainossa ja rakastin pehmeää browniepohjaa!

    Vastaa
    • Mari

      Voi miten ihana kuulla että tykkäsitte! Hyvää uutta vuotta 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

Yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

16 joulukuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

14 + 7 =