Kahden marjan-kuppikakut kinuskikuorrutteella

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.

Niin on joulu vietetty ja aika siirtää katseet kohti uuden vuoden juhlia. Joulun jälkeen on mukava herkutella jollakin ei niin kovin  makealla tai varsinkaan suklaisella herkulla.  Niimpä uuden vuoden juhliin valmistuvatkin mehevät kahden marjan-kuppikakut kinuskikuorrutteella.

Kuppikakut ovat helpot ja nopeat valmistaa, koska aineet vain sekoitetaan keskenään. Pakkasmarjan kahden marjan sekoitus sisältää suomalaista mansikkaa ja tyrniä, mitkä soseena antavat kuppikakuille erittäin mehevän koostumuksen ja marjaisan maun. Kinuskikuorrute tuo kuppikakulle pehmeää makeutta sekä näyttävyyttä pursoittamalla sitä runsaasti kuppikakun päälle. Kinuskikuorrute on hyvä valmistaa edellisenä päivänä tai hyvissä ajoin, koska kinuskin täytyy keretä jäähtymään, jotta se vatkaantuu hyvin.  

Näiden kuppikakkujen myötä haluan toivottaa kaikille herkullista ja hyvää uutta vuotta 2022!

Salmiakku-daimjuustokakku

Kahden marjan-kuppikakut kinuskikuorrutteella

16-18 kpl isoja kuppikakkuja

Mansikka-tyrni-kuppikakut:

250 g             Pakkasmarjan Kaksi marjaa, mansikka & tyrni sekoitus

150 g              voi tai margariini

3,5 dl              vehnäjauhot

1,5 dl               sokeri

2 rkl                vaniljasokeri

1 tl                   leivinjauhe

1 tl                   sooda

2 kpl               kananmuna

Kinuski-kuorrute:

4 dl                kuohukerma

4 dl                fariinisokeri

200 g             maustamaton tuorejuusto

  • Valmista kinuski-kuorrute odottamaan mielellään jo edellispäivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada heti kulhoon, anna jäähtyä ja vie jääkaappiin viilentymään täysin ja odottamaan seuraavaan päivään. Kinuskikerman pitää olla kylmää, jotta se vaahdottuu.
  • Valmista kuppikakut. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja sulata Pakkasmarjan kaksi marjaa sekoitus mikrossa. Soseuta marjaseos sauvasekoittimella. Sulata voi tai margariini.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon marjasose, sulatettu voi sekä kananmunat, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Annoste taikina isoihin muffinssivuokiin noin 2/3 vuoasta. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jätä jäähtymään täysin.
  • Valmista kinuski-kuorrute valmiiksi. Vatkaa jääkaappikylmä kinuskikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja vatkaa se kinuskikerman joukkoon.
  • Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle runsaasti. Koristele haluamallasi tavalla.

2 Kommentit

  1. Kakkunen

    Moikka! Yritin tässä juuri tehdä reseptin mukaista ohjetta, mutta muokkasin sen verran, etten tehnyt kuppikakkuja vaan laitoin taikinan pannulle ja sitten oli tarkoitus pursottaa kuorrutus sen päälle.

    Sain päivällä pohjan ulos uunista ja se vaikutti hyvältä ja mehevältä. Noh, nyt illalla kun kinuski oli ollut jääkaapissa noin 12h, niin yritin tehdä pursotusta päälle, mutta se oli aivan liian löysää. Laitoin sen nyt takaisin kylmään, mutten usko, että saan sitä sillä pelastettua. Tomusokeriakaan en viitsisi laittaa kun aika makeaa kuitenkin on, joten miten saisin siitä kovempaa tai mikä minulla on mahdollisesti mennyt pieleen? Tuorejuuston notkistin mielestäni hyvin ja kinuskiakin luulin vatkanneeni jo tarpeeksi. Onko mahdollista, että sekoittaessani tuorejuuston kinuskiin jotakin meni pieleen? Entä onko tuorejuustoilla eroa? Tuntuu nimittäin siltä, että mitä ikinä menikään pieleen niin meni pieleen ehkä vasta kun lisäsin tuorejuuston. Entä mitä voisin nyt tehdä?

    Vastaa
  2. Kakku

    Hei! Tein näitä ja maistui kyllä erinomaiselta! Pohdin, että voisin kokeilla samaa ideaa kakkupohjassa. Voiko tuollaisen määrän soseutettuja marjoja lisätä kakkupohjaan ihan tuosta vain vai pitääkö jauhoja, munia tms lisätä? Tai voiko tätä kyseistä taikinaa käyttää suoraan kakkupohjaan?

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

16-18 kpl

30 joulukuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

1 + 1 =