Vadelma-vaahtokarkkikakku

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.

Ystävänpäivää vietetään ensi viikon maanantaina 14.2, joten mikä olisikaan herkullisempaa muistaa rakkaita ystäviä kuin kakku! Tämä pirteän pinkki kakku sopiikin täydellisesti juhlistamaan ystävyyttä.

Kakkuun valmistuu maukas ja mehevä valkosuklaa pohja uunissa ja sen päälle valmistetaan helppo kirpeän makea vadelma-vaahtokarkkitäyte. Pakkasmarjan suomalaiset vadelmat kiehautetaan kattilassa ja näiden joukkoon sulatetaan vaahtokarkit. Vaahtokarkkeina suosittelen käyttämään valkoisia mini vaahtokarkkeja, sillä ne sulavat nesteesen helpommin kuin isot vaahtokarkit. Itse käytin myös isoja, jolloin lämmitin nestettä vielä hieman vaahtokarkkien lisäyksen jälkeen. Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jotta täyte kerkeää hyytymään kokonaan. Koristelussa voit käyttää mielikuvista vaikka kuinka 😉

Olisiko tässä kakku teidän ystävänpäivälle?

Salmiakku-daimjuustokakku

Vadelma-vaahtokarkkikakku

20 cm irtopohjavuoka

Valkosuklaa-pohja:

150 g              valkosuklaa

150 g              voi

1,5 dl               sokeri

1,5 dl               vehnäjauho

1 tl                    leivinjauhe

0,5 tl                suola

2 kpl                 kananmunat

Vadelma-vaahtokarkkitäyte:

200 g             Pakkasmarjan puutarhavadelma

1,5 dl              vesi

0,5 dl              sokeri

200 g              vaahtokarkit (mini)

2 dl                 kuohukerma

Koristeeksi:

Pakkasmarjan puutarhavadelmia

2 dl kuohukerma

  • Valmista valkosuklaa-pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingoita leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan väliin ja leikkaa leivinpaperista suikaleet myös reunoille.
  • Yhdistä valkosuklaa ja voi kattilaan. Sulata ne sekoitellen ja kaada sula seos kulhoon. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet, sekoita. Riko lopuksi munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä ensin vuoassa, irroita vuoan reuna ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.
  • Valmista vadelma-vaahtokarkkitäyte. Laita pohjan ja irtopohjavuoan reunan väliin reunakalvo tai leivinpaperi. Mittaa jäiset vadelmat, vesi sekä sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Paseeraa neste siemenettömäksi siivilän läpi toiseen kattilaan, painele kaikki mehu talteen.
  • Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi, nosta kattila liedeltä ja lisää vaahtokarkit joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasainen (Huom. minivaahtokarkit sulavat paremmin kuin isot). Jätä seos jäähtymään kunnolla.
  • Vaahdota täytteen kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele se lopuksi jäähtyneen vadelma-vaahtokarkkiseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
  • Poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla sekä vadelmilla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

11 helmikuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

5 + 10 =