Kinderjuustokakku

Vietin muutama viikko sitten yhdessä ystävieni kanssa synttärijuhliani. Juhliin halusin ehdottamasti valmistaa paljon erilaisia herkkuja, makeita sekä suolaisia ja koska rakastan suklaata, halusin ehdottamasti tehdä kolme täysin erilaista suklaakakkua! Nyt onkin aika jakaa näistä kolmesta kakusta ensimmäisen kakun resepti eli tässä tulee Kinderjuustokakku!

Yhtään valehtematta, tämä oli paras Kinderjuustokakku mitä olen ikinä syönyt! Ehkä jopa liian hyvää, koska olisin voinut syödä tätä paljon! Tämä kakku on liivatteeton ja se on valmistettu Kinder-suklaasta, sitä löytyykin täytteestä sulatettuna sekä kakun sisältä pilkottuna tuomassa tekstuuria. Kakun sisältä löytyy myös Kinder-suklaan tapaan valkosuklaa-sydän, NAM! Kakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua, jotta se kerkeää jähmettymään.

Saattaapi olla niin, että tämä kakku valmistuu myös pääsiäisenä meidän herkkupöytään, oli se niin hyvää!!

Salmiakku-daimjuustokakku

Kinderjuustokakku

24 cm irtopohjavuokaan tai irtopohjapiirakkavuokaan

Keksipohja:

350 g            täytekeksejä (esim Domino)

100 g             voi tai margariini

1 rkl                ruokaöljy

Valkosuklaa-sydän:

100 g             valkosuklaa

1 rkl                voi

1 dl                 sokeri

1 dl                 kuohukerma

Kinder-täyte:

2 kpl              Kinder Bueno patukoita (á 43g)

10 kpl             Kinder Maxi patukoita (á 21g)

400 g            maustamaton tuorejuusto (Philadephia)

2 dl                vispikerma

Koristeeksi erilaisia Kinder suklaita (suklaamunia, patukoita yms.)

  • Valmista valkosukaa-sydän mittaamalla kaikki aineet kattilaan. Keitä sekoitellen noin 6-10 minuuttia kunnes seos sakenee, jätä jäähtymään.
  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Pingoita noin 24cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja suihkauta vuokasray reunoille. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle ja reunalle 5cm korkeuteen. Nosta vuoka hetkeksi kylmään esim. pakkaseen.
  • Kun keksipohja on jähmettynyt kaada jäähtynyt valkosuklaa-sydän pohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta vuoka takaisin kylmään odottamaan täytettä.
  • Valmista Kinder-täyte. Pilko Kinder Buenot veitsellä ja jätä odottamaan. Sulata Kinder Maxi patukat mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto isossa kulhossa. Lisää tuorejuuston sekaan hieman jäähtynyt sula suklaa, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla joukkoon.
  • Lisää pilkotut Kinder Buenot valkosuklaa-sydämen päälle sellaisenaan. Nostele Kinder-täyte päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään mielellään seuraavaan päivään tai kunnes täyte on jähmettynyt.
  • Irroita kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle leivinpaperin avulla. Koristele erilaisilla Kinder suklailla!

14 Kommentit

  1. Marketta Vanhalahti

    Voiko Kinderjuustokakun pakastaa?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, kakun voi toki pakastaa, mutta nuo Kinder max patukat eivät varmaan pysy rapeina, mutta ei se makua haittaa ja ne voi jättää pois 🙂

      Vastaa
  2. Minnie

    Voiko tehdä jo pari päivää etukäteen, miten kauan säilyy?

    Vastaa
    • Mari

      Voi hyvinkin! Sanoisin että 3-4 päivää on hyvä. Omaa kakkua taisin syödä vielä viikon päästä, mutta en vieraille tällaista tarjoaisi 🙂

      Vastaa
  3. Ems

    Mites 26cm vuokaan? Miten määrän kanssa 🙂

    Vastaa
    • Mari

      Tekisin samalla määrällä kuin ohjeessakin 🙂 Voi tulla hieman matalampi mutta se ei haittaa!

      Vastaa
  4. Viivi

    Murensitko domino-keksit sellaisenaan vai otetaanko se täyte niistä ensiksi pois? Käytitkö jotakin välinettä keksien murentamiseen?

    Vastaa
    • Mari

      Kyllä, sellaisenaan täytteen kera. Multa löytyy sellainen pieni kone, onkohan tarkoitettu sipulin yms leikkaamiseen. Sillä saa keksit helposti ja nopeasti muruksi. Tehosekoitin tai sauvasekoitin toimii myös 🙂

      Vastaa
  5. Johanna

    Miten valkosuklaatäytteen saa pysymään, ilman että valuu? Nyt oli kaikki lautasella.

    Vastaa
    • Mari

      Kiehautithan valkosuklaaseosta niin että se sakeni hieman? Keksireunus pitää suklaan sisällä ja viimeistään kylmässä tuo hieman jähmettyy, itselläni tuo ei kyllä ollut yhtään valuvaa, joten en oikein osaa sanoa mistä johtuu jos se on aivan löysää litkua.

      Vastaa
  6. matsku

    Heippa! Tein ohjeen mukaan ja hyvää tuli. Ainoa mitä mietin, on että valkosuklaasydämestä tuli käytännössä fudgea 😅 menikö joku pieleen, vai onko sen tarkoituskin tiivistyä kermakaramelliksi?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, kiva kun teit! Ei kuuluisi olla fudgea, uskon että ehkä keitit sitä hieman liikaa 🙂

      Vastaa
  7. Marjo

    Hei! Vaatiiko valkosuklaatäyte noin paljon sokeria? Joskin kindertäytteessä ei ole sokeria vaan pelkkää suklaata. Lähinnä mietityttää uskallanko vähentää sokerin määrää? Vaikka makeasta ite tykkään mutta en ällömakeasta. Eli mielipide onko noin täydellistä vai riittääkö jos ei laita sokeria ollenkaan tai jos laittaa vähemmän? Suklaa monesti antaa jo makeutta. Ja haluan tietysti tehdä heti täydellisen enkä koeversiota 😋

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, voi vähentää määrää 🙂 kannattaa käyttää Philadephia tuorejuustoa, niin vähempikin riittää.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

Yli 60 min

Annosmäärä

Noin 20 hlö

24 maaliskuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

15 + 6 =