Edellisessä postauksessa kerroin synttäreille valmistuneista kakuista ja nyt onkin vuorossa seuraavan synttärikakun resepti. Suklaan rakastajana halusin valmistaa synttäreilleni täysin valkosuklaasta valmistetun juustokakun, joten tässä tulee valkosuklaajuutokakku vadelma-valkosuklaakuorrutteella.
Tämä kakku valmistuu valkosuklaan ansiosta ilman liivatetta ja se onkin erittäin helppo valmistaa. Keksipohjan voit valmistaa normaaleista tai gluteenittomista kaurakekseistä, ruokaöljyn ansiosta pohjasta ei tule liian kova leikattavaksi. Päälle valmistuu tämän kakun kruunu, nimittäin valkosuklaakuorrute pakastekuivatuilla vadelmilla. Kakun teossa on hyvä muistaa antaa kakun jähmettyä ja lisätä kuorrute vasta, kun kakku on kunnolla jähmettynyt. Itse valmistin kakun edellisenä iltana jääkappiin ja kuorrutteen levitin kakun päälle vasta seuraavana aamuna. Kuorrutteen kuuluu myös jähmettyä, joten kakku jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kunnes kuorrute on kova.
Kakusta tuli ihan mieleen jokin jäätelöpuikko, en vain saa päähäni kenellä valmistajalla on ollut valkosuklaakuorrute vadelma- tai kenteis mansikkamuruilla, mahdatko sinä tietää? Vadelmamurut toivat muuten makeaan kakkuun todella paljon raikkautta! Muutenkin kakusta tuli yksinkertaisen kaunis. Vielä vinkkinä, koska kuorrute on kova ja kakku muuten pehmeä, kannattaa kakku leikata veitsen avulla 😉
Aurinkoista viikonloppua!


Valkosuklaajuustokakku vadelma-valkosuklaakuorrutteella
noin 18 cm irtopohjavuokaan
Keksipohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voi tai margariini
1 rkl ruokaöljy
Valkosuklaatäyte:
300 g valkosuklaa
2 dl vispikerma
250 g mascarpone
200 g vaniljatuorejuusto
2 rkl tomusokeri
Vadelma-valkosuklaakuorrute:
200 g valkosuklaa
2-3 rkl ruokaöljy
0,5-0,75 dl pakkaskuivattu vadelma (esim Dr. Oetker)
Koristeluun tuoreita vadelmia
- Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään esim. pakkaseen odottamaan.
… - Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista mascarpone ja tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla. Lisää tuorejuustoseoksen sekaan hieman jäähtynyt sula valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi ja lisää tomusokeri myös joukkoon. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.
- Nostele täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään tai kunnes täyte on jähmettynyt.
… - Valmista kuorrute, sulata valkosuklaa mikrossa ja anna hetki jäähtyä. Irroita kakku vuoastaan ja nosta se jäähdytysritilän tai leivinpaperin päälle.
- Lisää hieman jäähtyneen valkosuklaan joukkoon ruokaöljy sekä vadelmamurut ja sekoita tasaiseksi (mikäli täyte tuntuu paksulta lisää hieman ruokaöljyä).
- Kaada kuorrute vähitellen kakun päälle ja levitä tasaisesti koko kakun ympärille reunoja myöten. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kuorrutteen jähmettyä. Siirrä jähmettynyt kakku lopuksi tarjoilulautasella.
- Koristele kakku esim tuoreilla vadelmilla.
Nam! pakko kokeilla tehdä! 😍
Hei onnistuuko samalla ohjelma tehdä myös 24cm vuokaan?
Moikka,
Onnistuu mutta kakusta tulee matalampi. Ehkä tekisin 1,5 kertaisena 🙂
Voiskohan tätä kuorrutusta käyttää levykakkuun, meille tulossa lasten synttärit ja olis kiva saada vähän jotain vaihtelua perus kermalle😊?
Moikka, varmasti onnistuu myös sellaisen päälle 🙂
Hei, mitä valkosuklaata käytät? Onko se laktoositonta?
Moikka, taisin käyttää Rainbow leivontavalkosuklaata tässä kakussa. Ei ole laktoositonta, normaalaissa marketeissa ei ainakaan myydä laktoositonta valkosuklaata.
Ihana ohje! Kiitos tästä. Sellainen kysymys tuli mieleen, että onko tomusokeri täytteessä välttämätön? Eli onko sillä rakenteen kannalta tms. merkitystä, jos jättää sen pois?
Moikka ja kiitos 🙂 Voi jättää pois, ei vaikuta koostumukseen!
Jos kakku joutuu odottamaan syöjiään yli yön, kannattaako suklaakuorrutettu kakku laittaa kuvun alle vai hikoileeko sen pois?
Mietin vain kuinka tästä saa noin siistejä paloja leikattua ilman että kuorrugus lohkeilee ? Ei nimittäin mahda 2 lusikallista öljyä riittää ? 😊
Ihan ei näin siistejä paloja kakkulapiolla saa 🙂 Veitsellä olen kakut leikannut.
Moikka, sopiiko kakku valmistujaisiin, eli muuttuuko kuorrute lämpimässä nopeasti?
Sopii hyvin! Kuorrute kestää oikein hyvin tuollaisena, eli ei lähde valumaan 🙂
Ihana resepti, pakko kokeilla! Voikohan tämän pakastaa ja tehdä kuorrutteen vasta tarjoilua ennen?
Tämä oli kyllä aivan super ihana! Tämän voi pakastaa ja tekisin juuri noin. Kakku vuoassaan pakkaseen kelmulla. Tarjoilua edeltävänä päivänä kakku vuoassaan jääkaappiin ja suklaakerroksen valmistaisin vasta tarjoilupäivänä, nopea jähmetys pakkasen kautta 🙂
Moi! Onko kuorrutteeseen tulevan öljyn tarkoitus helpottaa leikkaamista? Voiko siinä käyttää esim. rypsiöljyä vai mikä olisi paras ettei maistu läpi?
Moikka, kyllä juurikin niin 🙂 voi käyttää! Itse en huomannut että läpi olisi tullut öljyn makua.
-Mari
Moikka, voiko kakun kuorrutteenki tehdä jo edellisenä päivänä vai meneekö se pilalle? Tulisi ristiäisiin kakuksi?
Moikka, voi tehdä! Kuorrute ei mene kylmässä miksikään 🙂
Hei! Toimiikohan tämä kuorrute juustokakussa jossa on käytetty liivatetta?
Toimii varmasti 😉 Anna suklaa hetki jäähtyä ennen kuorruttamista.