Pääsiäiskakku – Pashakakku mangokiilteellä

Kevät on jo pitkällä, vaikkei täällä Turussa kovin keväiseltä ainakaan vielä näytä tai tunnu. Tänä vuonna taidetaankin pääsiäistä viettää lumisissa maisemissa myös täällä etelässä. Pääsiäisen ensimmäinen pyhä koittaakin huomenna palmusunnuntain merkeissä, joten valmistin herkullisen ja raikkaan Pashakakun mangokiilteellä.

Tämä pääsiäiskakku kätkee korkean keksireunuksen sisälle appelsiinin makuisen pashatäytteen ja päälle raikkaan mangokiilteen. Kakku ei sisällä erikseen lisättyä valkoista sokeria, vaan raikkaan makunsa se saa appelsiinimarmeladista. Pashatäytteeseen lisäsin mantelirouhetta, mutta en rusinoita koska en välitä niistä itse.

Kakku kannattaa valmistaa päivää ennen sen tarjoulua, jotta se kerkeää hyytymään kunnolla. Värinsä puolesta tämä sopii täydellisesti pääsiäiseen, mikäli siis haluat raikkaan pääsiäiskakun tässä se olisi!

Aurinkoista viikonloppua!

Salmiakku-daimjuustokakku

Pashakakku mangokiilteellä

noin 18 cm irtopohjavuokaan

Keksipohja:

300 g            mustat täytekeksit (esim Oreo)

120 g              voi tai margariini

1 rkl                ruokaöljy

Pashatäyte:

2 dl                 vispikerma

4 kpl               liivatelehti

400 g             appelsiinirahka (esim Valio)

100 g              appelsiinimarmeladi

1 dl                  mantelirouhe

2 rkl                vesi

Mangokiille:

3 kpl              liivatelehti

3 dl                mangosose (esim Bonne)

2 rkl                vesi

Koristeluun vispikerma sekä suklaamunia

 

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle sekä reunalle noin 5-6c m korkeuteen. Nosta kylmään esim. pakkaseen odottamaan.
  • Valmista pashatäyte. Laita liivatelehden kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi ja vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä appelsiinirahka, appelsiinimarmeladi ja manteliruohe ja vatkaa sekaisin.
  • Kiehauta vesi ja lisää puristetut liivatteet sekaan. Kaada liivateneste rahkaseoksen joukkoon ohuena  nauhana kokoajan vatkaten, sekoita hyvin. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään (esim pakkaseen) jähmettymään, kunnes täyte on jähmettynyt.
  • Valmista mangokiille, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Mittaa mangosose kulhoon.
  • Kiehauta vesi kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet sekaan. Kaada liivateneste ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada mangoseos lusikan avulla varovasti jähmettyneen pashatäytteen päälle. Nosta kakku kylmään ja anna hyytyä täysin (esim yön yli jääkaapissa)
  • Siirrä jähmettynyt kakku lopuksi tarjoilulautasella ja koristele kakku kermapursoituksilla ja suklaamunilla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

09 huhtikuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Britakakku mansikkavaahdolla

Britakakku mansikkavaahdolla

Yhteistyössä Pakkasmarja kanssa: Kesän herkullisin Britakakku täytetään mansikkavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla!

Suolaiset lehtitaikinakierteet

Suolaiset lehtitaikinakierteet

Yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa: Suolaiset lehtitaikinakierteet toimivat helppoina suolaisina naposteltavina vlamistujaisjuhlissa.

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

4 + 12 =