Suolaiset lehtitaikinakierteet

Resepti toteutettu yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa.

Viime viikolla julkaisin valmistujaisjuhliin helppojen täytekeksien ohjeen. Nyt jatketaan valmistujaisjuhlien helpoilla tarjottavilla suolaisten herkkujen merkeissä. 

Nämä erittäin helpot suolaiset lehtitaikinakierteet valmistetaan nopeasti ilman suurta vaivaa hyödyntämällä Kymppi-Maukkaiden valmista Lehti- torttutaikinaa. Kymppi Lehti- ja torttutaikinan lehtevyys ja hyvä paistotulos saadaan aikaan oikealla rasvan määrällä ja taikina sopii sekä suolaiseen että makeaan leivontaan. Tämäkin taikina on valmistettu ilman kananmunaa sekä on maidoton ja laktoositon, joten taikina on myös vegaaninen. Kymppi-Maukkaiden valmistaikinat löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastealtaasta. Lisätietoa lehtitaikinasta: Kymppi Lehti- ja Torttutaikina 500 g | Kymppi

Suolaiset lehtitaikinakierteet valmistetaan kaulaamalla sulatetut taikinalevyt yhdeksi isoksi levyksi. Tämän päällä levitetään täytteet ja levy rullataan kireälle rullalle. Rullasta leikataan kiekkoja ja ne paistetaan uunissa herkullisiksi ja lehteviksi suolapaloiksi. Nämäkin herkut voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää jääkaappiin tai pakkaseen odottamaan.

Salmiakku-daimjuustokakku

Suolaiset lehtitaikinakierteet

noin 25 kpl

1 pkt               Kymppi Lehti- ja torttutaikina 500g

100 g              tuorejuusto

1,5 dl               pesto

80 g               ilmakuivattu kinkku

1,5 dl               juustoraaste

Koristeeksi:

                        tuore basilika

  • Sulata Kymppi Lehti- ja torttutaikina  pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle pitkiltä reunoilta yhteen, laita leivinpaperi myös päälle ja kauli taikina suuremmaksi levyksi noin 30-40 cm.  
  • Levitä tuorejuusto pinnalle ja päälle kevyesti pesto. Asettele ilmakuivatut kinkut pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle.
  • Rullaa taikinalevy tiiviille rullalle pituussuunnassa, jätä sauma rullan alle.
  • Leikkaa terävällä veitsellä rullasta 2 cm paksuisia kiekkoja ja aseta kiekot leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia.

2 Kommentit

  1. Leena

    Hei! Resepti vaikuttaa mukavalta ja aion kokeilla sitä. Jos kierteet pakastaa, kuinka kauan ennen juhlia ne kannattaa ottaa sulamaan? Onko parempi sulattaa huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Kiitos upeista resepteistä!

    Vastaa
    • Mari

      Moikka ja kiitos, kiva että olet löytänyt tänne 🙂 Ottaisin varmaan edellisenä iltata jääkaappiin tai ihan samana aamuna pyödälle sulamaan.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

alle 60 min

Annosmäärä

noin 25 kpl

30 toukokuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

12 + 11 =