Resepti toteutettu yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa.
Viime viikolla julkaisin valmistujaisjuhliin helppojen täytekeksien ohjeen. Nyt jatketaan valmistujaisjuhlien helpoilla tarjottavilla suolaisten herkkujen merkeissä.
Nämä erittäin helpot suolaiset lehtitaikinakierteet valmistetaan nopeasti ilman suurta vaivaa hyödyntämällä Kymppi-Maukkaiden valmista Lehti- torttutaikinaa. Kymppi Lehti- ja torttutaikinan lehtevyys ja hyvä paistotulos saadaan aikaan oikealla rasvan määrällä ja taikina sopii sekä suolaiseen että makeaan leivontaan. Tämäkin taikina on valmistettu ilman kananmunaa sekä on maidoton ja laktoositon, joten taikina on myös vegaaninen. Kymppi-Maukkaiden valmistaikinat löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastealtaasta. Lisätietoa lehtitaikinasta: Kymppi Lehti- ja Torttutaikina 500 g | Kymppi
Suolaiset lehtitaikinakierteet valmistetaan kaulaamalla sulatetut taikinalevyt yhdeksi isoksi levyksi. Tämän päällä levitetään täytteet ja levy rullataan kireälle rullalle. Rullasta leikataan kiekkoja ja ne paistetaan uunissa herkullisiksi ja lehteviksi suolapaloiksi. Nämäkin herkut voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää jääkaappiin tai pakkaseen odottamaan.


Suolaiset lehtitaikinakierteet
noin 25 kpl
1 pkt Kymppi Lehti- ja torttutaikina 500g
100 g tuorejuusto
1,5 dl pesto
80 g ilmakuivattu kinkku
1,5 dl juustoraaste
Koristeeksi:
tuore basilika
- Sulata Kymppi Lehti- ja torttutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle pitkiltä reunoilta yhteen, laita leivinpaperi myös päälle ja kauli taikina suuremmaksi levyksi noin 30-40 cm.
- Levitä tuorejuusto pinnalle ja päälle kevyesti pesto. Asettele ilmakuivatut kinkut pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle.
- Rullaa taikinalevy tiiviille rullalle pituussuunnassa, jätä sauma rullan alle.
- Leikkaa terävällä veitsellä rullasta 2 cm paksuisia kiekkoja ja aseta kiekot leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia.
Hei! Resepti vaikuttaa mukavalta ja aion kokeilla sitä. Jos kierteet pakastaa, kuinka kauan ennen juhlia ne kannattaa ottaa sulamaan? Onko parempi sulattaa huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Kiitos upeista resepteistä!
Moikka ja kiitos, kiva että olet löytänyt tänne 🙂 Ottaisin varmaan edellisenä iltata jääkaappiin tai ihan samana aamuna pyödälle sulamaan.