Raparperisesonki on vihdoin täällä! Raparperi on ehdottomasti yksi omista suosikeista leivontaan liittyen, enkä itse oikein osaa käyttää raparperia muuhun kuin leivontaan, mutta siihen se sopiikin täydellisesti. Tämä onnistuu myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot.
Tällä kertaa halusin valmistaa raparperista jotain muuta kuin perinteistä piirakkaa, nimittäin paistettavan raparperi-valkosuklaajuustokakun. Ja ai että tästä tuli niin älyttömän hyvää! Ihanan mehevä, ei liian makea ja raperperi toimii kakussa täydellisesti. Jos haluat leipoa raparperista vain yhden leivonnaisen, leivo tätä!
Tämä raparperi-valkosuklaajuustokakku valmistuu yllättävän helposti, mutta sen kanssa pitää olla kärsivällinen, koska se on parasta syötäväksi vasta seuraavana päivän. Pohjan aineet sekoitetaan ja painellaan vuoan pohjalle. Täyte valmistuu samalla helpolla tavalla, aineet sekaisin ja täyte kaadetaan pohjan päälle. Kakku paistetaan kypsäksi uunissa noin tunnin verran, itselläni paistoaika kesti noin 70 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä hieman ”hyllyväksi”, muttei liikaa. Kakun pitää antaa jäähtyä vuoassaan omassa rauhassa, miellellään jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä tämä kakku onkin täydellinen!
Herkullisia leivontahetkiä 🙂


Paistettu raparperi-valkosuklaajuustokakku
noin 23 cm irtopohjavuoka
Pohja:
100 g huoneenlämpöinen voi tai margariini
1 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
1 kpl kananmuna
2,5 dl vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos
0,5 tl leivinjauhe
Täyte
300 g raparperi
200 g valkosuklaa
2 dl kuohukerma
3 rkl maissitärkkelys (maizena)
3 kpl kananmuna
300 g maustamaton tuorejuusto
0,5 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri
- Valmista pohja ensin. Pingoita irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita pehmeä voi ja sokerit vatkaimilla, lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunolle noin 5 cm korkeudelle jauhoja apuna käyttäen. Nosta pohja pakkaseen odottamaan täytettä.
- Valmista täyte pilkkomalla raparperit paloiksi ja sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerralla, välissä sekoittaen kunnes suklaa on kokonaan sulanut, jätä odottamaan.
- Yhdistä kerma ja maissitärkkelys hyvin vatkaten. Riko munat yksitellen joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sokerit ja sekoita. Vatkaa lopuksi sulatettu valkosuklaa täytteeseen tasaiseksi. Kaada raparpereista noin puolet joukkoon ja sekoita.
- Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput raparperipalat täytteen päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 60-75 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Valmiin kakun kuuluu hieman ”hyllyä” keskeltä. Mikäli kakku saa väriä liikaa suojaa pinta foliolla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta yöksi jääkaappiin. Kakku on seuraavana päivänä täydellistä!
Moi!
Ohjeessa taikina levitetään vuoan pohjalle ja reunoille, mutta ohjeessa lukee ”reunoille noin cm”. Puuttuukohan siitä joku senttimäärä?
Hei kiitos! Puuttuu, lisään sen sinne 🙂
Hei! Kysymys täytteen valmistamisesta: kuinka paljon kermaa ja maizenaaon tarkoitus sekoittaa? Ohjeessa lukee ”hyvin vatkaten”, mutta ei ilmeisesti vaahdoksi asti?
Tämä resepti vaikuttaa täydelliseltä!😛🥰
Moikka, Sekoitetaan vain hyvin ettei jää paakkuja maizenasta. Ei siis vaahdoteta 🙂 Tämä on tosi hyvää!!
Tosi maukas!Hapokas ja makea yhdessä! Nam!
Kiva kun teit 🙂
Moikka! Ihana resepti tätä kerran maistaneena <3 Voisikohan tän tehdä uuni pellille?
Kiva että olet maistanut ja tykännyt 🙂 Pellille en ole kokeillut, mutta ehkä pienillä muokkauksilla saisi todella hyvän!
Hei et ollut laiöttanut lainkaan uunin lämpötilaa, mutta olettanut n.175-180
Heippa, ihan reseptin alussa lukee 175 astetta 🙂
Onko raparperit pilkottu kuorineen? 🙂
Moikka! Itse kuorin raparperit, mutta kai ne voi kuorineenkin käyttää 🙂
Pitääkö kerma vatkata vaahdoksi asti?
Moi, ei tarvitse. Vain huolella sekaisin Maizenan kanssa 🙂
Voiko maizenan korvata perunajauhoilla?
Voi korvata!
Hei, miten mahtaa onnistua pakastetusta raparperistä? Pitääkö raparperin sulaa ensin?
Moikka, en ole itse kokeillut vielä pakastetuista. Ehkä antaisin melkein kokonaan sulata, täytyy itsekin kokeilla miten tulee paras 🙂
Onnistuuko miten hyvin pakastetusta raparperista?
Moi, nyt en ole itse kokeillut pakastetuista, mutta miksei niilläkin onnistuisi!
Lisään, että hyvää oli näinkin. Mietin, että ehkä olisi pitänyt taputella pohja ohuemmaksi ja reunat korkeammiksi, niin olisi mahtunut paksumpikin täyte. Ehkä vielä parempi niin.
Moikka,
Mukava ette teit kakkua 🙂 kakun tosiaan voi tehdä juuri kahteen vuokaan tai yhteen, mutta tällöin tuo reuna tosiaan kannattaa tehdä korkeaksi, muuten ei mahdu.
-Mari
Hei, pitääkö kerma vatkata vaahdoksi?
Moikka, ei tarvitse, vain sekaisin 🙂
Pitääkö täytteen kuohukerma vaahdottaa (sähkövatkaimella), vai riittääkö käsin vispaus?
Moikka, Ei tarvitse vaahdottaa eli riittää hyvin 🙂
Voiko tämän pakastaa?
Itse en ole pakastanut, mutta miksei tätä voisi 🙂
Kestääköhän juustokakku hyvin pakastamista?
Tein pohjan annetuilla määrillä, mutta puolitin täytteen ainesosien määrät. Minun vuokaani ei noin iso täytteen määrä olisi mahtunutkaan, vaikka vuoka halkaisijaltaan 23.
Hei, voikohan maizenan korvata perunajauhoilla?
Voi korvata 🙂