Paistettu raparperi-valkosuklaajuustokakku

Raparperisesonki on vihdoin täällä! Raparperi on ehdottomasti yksi omista suosikeista leivontaan liittyen, enkä itse oikein osaa käyttää raparperia muuhun kuin leivontaan, mutta siihen se sopiikin täydellisesti. Tämä onnistuu myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot.

Tällä kertaa halusin valmistaa raparperista jotain muuta kuin perinteistä piirakkaa, nimittäin paistettavan raparperi-valkosuklaajuustokakun. Ja ai että tästä tuli niin älyttömän hyvää! Ihanan mehevä, ei liian makea ja raperperi toimii kakussa täydellisesti. Jos haluat leipoa raparperista vain yhden leivonnaisen, leivo tätä!

Tämä raparperi-valkosuklaajuustokakku valmistuu yllättävän helposti, mutta sen kanssa pitää olla kärsivällinen, koska se on parasta syötäväksi vasta seuraavana päivän. Pohjan aineet sekoitetaan ja painellaan vuoan pohjalle. Täyte valmistuu samalla helpolla tavalla, aineet sekaisin ja täyte kaadetaan pohjan päälle. Kakku paistetaan kypsäksi uunissa noin tunnin verran, itselläni paistoaika kesti noin 70 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä hieman ”hyllyväksi”, muttei liikaa. Kakun pitää antaa jäähtyä vuoassaan omassa rauhassa, miellellään jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä tämä kakku onkin täydellinen!

Herkullisia leivontahetkiä 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu raparperi-valkosuklaajuustokakku

noin 23 cm irtopohjavuoka

Pohja:

100 g              huoneenlämpöinen voi tai margariini

1 dl                  sokeri

1 rkl                 vaniljasokeri

1 kpl                kananmuna

2,5 dl              vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

0,5 tl               leivinjauhe

Täyte

300 g             raparperi

200 g             valkosuklaa

2 dl                 kuohukerma

3 rkl                maissitärkkelys (maizena)

3 kpl               kananmuna

300 g              maustamaton tuorejuusto

0,5 dl              sokeri

1 tl                   vaniljasokeri

  • Valmista pohja ensin. Pingoita irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita pehmeä voi ja sokerit vatkaimilla, lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunolle noin 5 cm korkeudelle jauhoja apuna käyttäen. Nosta pohja pakkaseen odottamaan täytettä.
  • Valmista täyte pilkkomalla raparperit paloiksi ja sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerralla, välissä sekoittaen kunnes suklaa on kokonaan sulanut, jätä odottamaan.
  • Yhdistä kerma ja maissitärkkelys hyvin vatkaten. Riko munat yksitellen joukkoon.  Lisää tuorejuusto ja sokerit ja sekoita. Vatkaa lopuksi sulatettu valkosuklaa täytteeseen tasaiseksi. Kaada raparpereista noin puolet joukkoon ja sekoita.
  • Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput raparperipalat täytteen päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 60-75 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Valmiin kakun kuuluu hieman ”hyllyä” keskeltä. Mikäli kakku saa väriä liikaa suojaa pinta foliolla.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta yöksi jääkaappiin. Kakku on seuraavana päivänä täydellistä!

32 Kommentit

  1. Heidi

    Moi!
    Ohjeessa taikina levitetään vuoan pohjalle ja reunoille, mutta ohjeessa lukee ”reunoille noin cm”. Puuttuukohan siitä joku senttimäärä?

    Vastaa
    • Mari

      Hei kiitos! Puuttuu, lisään sen sinne 🙂

      Vastaa
      • Anna

        Hei! Kysymys täytteen valmistamisesta: kuinka paljon kermaa ja maizenaaon tarkoitus sekoittaa? Ohjeessa lukee ”hyvin vatkaten”, mutta ei ilmeisesti vaahdoksi asti?
        Tämä resepti vaikuttaa täydelliseltä!😛🥰

        Vastaa
        • Mari

          Moikka, Sekoitetaan vain hyvin ettei jää paakkuja maizenasta. Ei siis vaahdoteta 🙂 Tämä on tosi hyvää!!

          Vastaa
        • Nimetön

          Tosi maukas!Hapokas ja makea yhdessä! Nam!

          Vastaa
          • Mari

            Kiva kun teit 🙂

        • Veera

          Moikka! Ihana resepti tätä kerran maistaneena <3 Voisikohan tän tehdä uuni pellille?

          Vastaa
          • Mari

            Kiva että olet maistanut ja tykännyt 🙂 Pellille en ole kokeillut, mutta ehkä pienillä muokkauksilla saisi todella hyvän!

      • Henni

        Hei et ollut laiöttanut lainkaan uunin lämpötilaa, mutta olettanut n.175-180

        Vastaa
        • Mari

          Heippa, ihan reseptin alussa lukee 175 astetta 🙂

          Vastaa
    • Jenni

      Onko raparperit pilkottu kuorineen? 🙂

      Vastaa
      • Mari

        Moikka! Itse kuorin raparperit, mutta kai ne voi kuorineenkin käyttää 🙂

        Vastaa
  2. Nimetön

    Pitääkö kerma vatkata vaahdoksi asti?

    Vastaa
    • Mari

      Moi, ei tarvitse. Vain huolella sekaisin Maizenan kanssa 🙂

      Vastaa
      • Veera

        Voiko maizenan korvata perunajauhoilla?

        Vastaa
        • Mari

          Voi korvata!

          Vastaa
  3. Nimetön

    Hei, miten mahtaa onnistua pakastetusta raparperistä? Pitääkö raparperin sulaa ensin?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, en ole itse kokeillut vielä pakastetuista. Ehkä antaisin melkein kokonaan sulata, täytyy itsekin kokeilla miten tulee paras 🙂

      Vastaa
  4. Nimetön

    Onnistuuko miten hyvin pakastetusta raparperista?

    Vastaa
    • Mari

      Moi, nyt en ole itse kokeillut pakastetuista, mutta miksei niilläkin onnistuisi!

      Vastaa
    • Sudenmarja

      Lisään, että hyvää oli näinkin. Mietin, että ehkä olisi pitänyt taputella pohja ohuemmaksi ja reunat korkeammiksi, niin olisi mahtunut paksumpikin täyte. Ehkä vielä parempi niin.

      Vastaa
      • Mari

        Moikka,
        Mukava ette teit kakkua 🙂 kakun tosiaan voi tehdä juuri kahteen vuokaan tai yhteen, mutta tällöin tuo reuna tosiaan kannattaa tehdä korkeaksi, muuten ei mahdu.
        -Mari

        Vastaa
  5. Amanda

    Hei, pitääkö kerma vatkata vaahdoksi?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, ei tarvitse, vain sekaisin 🙂

      Vastaa
  6. Jassu

    Pitääkö täytteen kuohukerma vaahdottaa (sähkövatkaimella), vai riittääkö käsin vispaus?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, Ei tarvitse vaahdottaa eli riittää hyvin 🙂

      Vastaa
  7. Anu

    Voiko tämän pakastaa?

    Vastaa
    • Mari

      Itse en ole pakastanut, mutta miksei tätä voisi 🙂

      Vastaa
  8. Mari

    Kestääköhän juustokakku hyvin pakastamista?

    Vastaa
  9. Sudenmarja

    Tein pohjan annetuilla määrillä, mutta puolitin täytteen ainesosien määrät. Minun vuokaani ei noin iso täytteen määrä olisi mahtunutkaan, vaikka vuoka halkaisijaltaan 23.

    Vastaa
  10. Heli

    Hei, voikohan maizenan korvata perunajauhoilla?

    Vastaa
    • Mari

      Voi korvata 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

yli 20 hlö

09 kesäkuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

14 + 7 =