Paistettu punaherukka-kinuskijuustokakku

Herkullinen punaherukka-kinuskijuustokakku paistetaan uunissa kypsäksi ja jäähdytetään jääkaapissa meheväksi. 

Kakun pohja valmistetaan gluteenittomilla tai normaaleilla Diggestive-kekseillä. Mehevä täyte on melko herkullinen, sillä se sisältää makeaa kinuskia ja happamia marjoja. Näiden kahden liitto toimiikin täydellisesti yhteen tässä kakussa. Kokonaisuudessaan kakku on erittäin helppo valmistaa, mutta se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä!

Herkullista viikonloppua 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu punaherukka-kinuskijuustokakku

noin 23 cm irtopohjavuoka

Keksipohja:

300 g            Digestive-kekstit (gluteenittomat tai normaalit)

120 g             voi tai margariini

 

Punaherukka-kinuskitäyte:

1 prk (397g)    kondensoitu maito, karamelisoitu (kinuski)

400 g              maustamaton tuorejuusto

4 kpl                kananmunat

1 tl                    vaniljasokeri

4,5 dl               tuoreita punaherukoita

 

Koristeeksi punaherukoita

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
  • Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille.
  • Valmista täyte notkistamalla tuorejuustot vatkaimilla. Lisää joukkoon loput aineet paitsi punaherukat. Sekoita tasaiseksi vatkaimilla. Lisää lopuksi punaherukoista noin 2/3 osa ja kääntele täytteen sekaan.
  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja ripottele loput punaherukat päälle.
  • Kypsennä kakku uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla punaherukoilla.

7 Kommentit

  1. Nimetön

    Voiko pakastaa

    Vastaa
    • Mari

      Voi pakastaa!

      Vastaa
    • Kaite

      Onnistuuko hyvin pakastetuista herukoista? Jos, niin laitetaanko vaan jäisinä sekaan?

      Vastaa
      • Mari

        Onnistuu myös niistä 🙂 Kannattaa pyöritellä herukoita hieman perunajauhoissa.

        Vastaa
        • Nimetön

          Kiitos 👍😊

          Vastaa
  2. Ansku

    Voisiko punaherukoiden tilalle vaihtaa (pakaste)puolukat tai karpalot? Kummat niistä toimisivat paremmin tässä kakussa?

    Vastaa
    • Mari

      Voi toki! ehkä tekisin puolukoista ihon jo niiden koon puolesta 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

yli 20 hlö

19 elokuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

12 + 4 =