Täyteläinen mustikka-suklaakakku

Lisää mustikkareseptejä tiedossa! Koska suklaa on minun lemppari, halusin valmistaa jotain TODELLA suklaista mustikoista. Tässä onnistuinkin, sillä tästä mustikka-suklaakakusta tuli täydellisen täyteläinen suklaakakku! Mikäli suklaa ei ole sinun juttusi, suosittelen ehkä kokeilemaan edellistä julkaisemaani mustikkakakkua 😉

Tämä kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, vähintään päivää ennen, koska suklaatäytteen täytyy jähmettyä täysin. Kakku on helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineita ole montaa. Kakun pohja valmistuu kekseistä ja täyte suklaasta sekä kermasta. Tuoreet mustikat löytyvät keksipohjan ja suklaatäytteen välistä herkullisena yllätyksenä.

Toivottavasti täällä on myös muita suklaan rakastajia, tämä kakun resepti on nimittäin teille luotu!

Salmiakku-daimjuustokakku

Täyteläinen mustikka-suklaakakku

noin 24 cm irtopohjavuoka

Keksipohja:

300 g            Täytekeksit esim. Dominot (gluteenittomat tai normaalit)

80 g              voi tai margariini

1 rkl                ruokaöljy

 

Mustikka-suklaatäyte:

400 g             tumma suklaa ( EI talousuklaa! Itse käytin Rainbow tumma leivontasuklaata)

4 dl                 kuohukerma

0,5 tl               suola

4-5 dl             tuoreet mustikat

Koristeeksi mustikoita

 

  • Valmista suklaatäyte jäähtymään. Paloittele suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kuohukerma kattilassa, kaada suklaarouheen päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suola joukkoon ja sekoita. Jätä jäähtymään.
  • Pingoita noin 24 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.
  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita yhdessä ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille tiiviisti.
  • Mittaa tuoreet mustikat keksipohjan päälle. Kaada jäähtynyt suklaatäyte mustikoiden päälle. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä täysin, mielellään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mustikoilla.

 

HUOM! Talousuklaa ei tähän kakkuun sovi, täyte ei hyydy tällöin.

32 Kommentit

  1. Saga

    Ihan törkeen hyvältä kuulostaa. To Do listalle menee ykköseksi. Meillä on jo 30L mustikkaa pakkasessa. Ja lisää löytyy🤗

    Vastaa
    • Mari

      Tämä oli kyllä juuri niin hyvää miltä näyttää 🙂

      Vastaa
      • M

        Hmmm..toimisikohan tämä myös kirsikoilla, joita puu pursuilee…?

        Vastaa
        • Mari

          Moikka, varmasti toimii! Siemenet vaan pois, niin voisi olla aika herkku 🙂

          Vastaa
          • M

            Juu, toimi kyllä hienosti, oli herkullista! Suosittelen! Seuraavalla kerralla vaan vähän lisää perunajauhoja kirsikoiden sekaan, oli niin meheviä…

          • Mari

            Mahtavaa! Kiitos että kerroit! Täytyy itsekin kokeilla 🙂

      • Leena

        Ihanan makuinen!!!

        Vastaa
        • Mari

          Eikö <3 Minä suklaan suurkuluttaja rakastan tätä!

          Vastaa
  2. Katri

    Vaikuttaa ihanalta.. onnistuisikohan ihan fazerin sinisellä?

    Vastaa
    • Mari

      Itse en ole kokeillut maitosuklaasta, mietin että tuleekohan liian makea? Ehkä kokeilisin 50/50 tumma ja maitosuklaan yhdistelmää 🙂

      Vastaa
  3. Piia

    Käykö tähän pakaste mustikat?

    Vastaa
    • Mari

      Hei, en valitettavasti ole tehnyt tätä vielä pakastemustikoista, joten en osaa sanoa kuinka käyttäytyvät. Mutta voisin hyvin kokeilla! Laittaisin varmaan mustikat kohmeisina ja jäähtyneen suklaan päälle, mustikat saavat pehmentyä suklaan alle 🙂

      Vastaa
  4. Nimetön

    Hei, en halua kommenttia julkaistavan vaan ihan vinkiksi sinulle oikeinkirjoituksesta, jotta meidän kielipoliisivammaisten on myös mukava lukea ihania ohjeitasi. Parin verbin taivutus oli väärin:
    pingoita -> pingota
    irroita -> irrota
    Tässä perustelu:
    http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/566

    Vastaa
    • Mari

      Hei, kiitos tästä. Täytyypä yrittää jatkossa muistaa 🙂

      Vastaa
  5. Meri

    Hei! Ootko kokeillu tehdä tätä vegaanisena, eli kasvipohjaisella kermalla? 😊

    Vastaa
    • Mari

      Heippa, valitettavasti en kyllä ole. Mikäli olet testannut kuulen mielelläni miten onnistui 🙂

      Vastaa
  6. Nimetön

    Kiesus sentään et näyttää tyrmäävältä

    Vastaa
    • Mari

      Ja sitä se oli 🙂

      Vastaa
  7. NP

    Millähän voisi korvata Domino keksit, kun en tykkää niistä…

    Suklaa Kaurakeksit ?

    Vastaa
    • Mari

      Moi, Dominot voi korvata ihan vaikka kaurakekseillä, Diggestivellä tai muilla täytekekseillä 🙂 Kaurakeksien joukkoon yms. missä ei ole täytettä, lisäisin hieman enemmän voita jotta pohja pysyy kasassa.

      Vastaa
  8. Nimetön

    Voisikohan mustikat korvata pensasmustikoilla?

    Vastaa
    • Mari

      Voi tottakai 🙂

      Vastaa
  9. Nimetön

    Hei, mikä ainesosa taloussuklaassa tekee sen ettei se hyydy? Itse käytän usein Lidlin leivontasuklaata ja mietin sen soveltuvuutta tähän ohjeeseen.

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, en kyllä osaa sanoa mistä se johtuu, ilmeisesti taloussuklaa sisältää jotain eri ainesosia tai eri määrän..

      Vastaa
  10. Mirja

    Brunberin tummasuklaa sopii varmaan hyvin tähän myös.

    Vastaa
    • Mari

      Sopii 🙂

      Vastaa
  11. Nimetön

    Olipa äkkimakeeta ei hyvää

    Vastaa
    • Mari

      Ei ehkä kaikkien mieleen, mutta oli minun mieleen 🙂

      Vastaa
  12. Mari.P.

    Tein tämän kakun hiukan muokaten. Laitoin pakastevadelmia suklaan sekaan sekä salmiakki lastuja. Tuli tosi Nam😍
    Itse olen käyttänyt Pandan tummaa suklaata jo vuosia leivonnassa. Se on maidoton ja vegaaninen.(jos nämä pitää ottaa leipoessa huomioon)

    Vastaa
    • Mari

      Oi nam! Kuulostaa todella herkulliselta! Tuo suklaa sopii tähän myös hyvin 🙂

      Vastaa
  13. Annuli

    Ajattelin vähän tuunata tätä ja jättää mustikat pois. Pohdin vaan että kestääkö suklaatäyte pakastuksen 🤔

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, ne voi jättää tottakai pois! Tätä en ole pakastanut, mutta en usko sen olevan mikään ongelma varsinkaan kun mustikoita ei ole 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

yli 20 hlö

10 elokuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

10 + 12 =