Lisää mustikkareseptejä tiedossa! Koska suklaa on minun lemppari, halusin valmistaa jotain TODELLA suklaista mustikoista. Tässä onnistuinkin, sillä tästä mustikka-suklaakakusta tuli täydellisen täyteläinen suklaakakku! Mikäli suklaa ei ole sinun juttusi, suosittelen ehkä kokeilemaan edellistä julkaisemaani mustikkakakkua 😉
Tämä kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, vähintään päivää ennen, koska suklaatäytteen täytyy jähmettyä täysin. Kakku on helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineita ole montaa. Kakun pohja valmistuu kekseistä ja täyte suklaasta sekä kermasta. Tuoreet mustikat löytyvät keksipohjan ja suklaatäytteen välistä herkullisena yllätyksenä.
Toivottavasti täällä on myös muita suklaan rakastajia, tämä kakun resepti on nimittäin teille luotu!


Täyteläinen mustikka-suklaakakku
noin 24 cm irtopohjavuoka
Keksipohja:
300 g Täytekeksit esim. Dominot (gluteenittomat tai normaalit)
80 g voi tai margariini
1 rkl ruokaöljy
Mustikka-suklaatäyte:
400 g tumma suklaa ( EI talousuklaa! Itse käytin Rainbow tumma leivontasuklaata)
4 dl kuohukerma
0,5 tl suola
4-5 dl tuoreet mustikat
Koristeeksi mustikoita
- Valmista suklaatäyte jäähtymään. Paloittele suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kuohukerma kattilassa, kaada suklaarouheen päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suola joukkoon ja sekoita. Jätä jäähtymään.
- Pingoita noin 24 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.
- Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita yhdessä ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille tiiviisti.
- Mittaa tuoreet mustikat keksipohjan päälle. Kaada jäähtynyt suklaatäyte mustikoiden päälle. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä täysin, mielellään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mustikoilla.
HUOM! Talousuklaa ei tähän kakkuun sovi, täyte ei hyydy tällöin.
Ihan törkeen hyvältä kuulostaa. To Do listalle menee ykköseksi. Meillä on jo 30L mustikkaa pakkasessa. Ja lisää löytyy🤗
Tämä oli kyllä juuri niin hyvää miltä näyttää 🙂
Hmmm..toimisikohan tämä myös kirsikoilla, joita puu pursuilee…?
Moikka, varmasti toimii! Siemenet vaan pois, niin voisi olla aika herkku 🙂
Juu, toimi kyllä hienosti, oli herkullista! Suosittelen! Seuraavalla kerralla vaan vähän lisää perunajauhoja kirsikoiden sekaan, oli niin meheviä…
Mahtavaa! Kiitos että kerroit! Täytyy itsekin kokeilla 🙂
Ihanan makuinen!!!
Eikö <3 Minä suklaan suurkuluttaja rakastan tätä!
Vaikuttaa ihanalta.. onnistuisikohan ihan fazerin sinisellä?
Itse en ole kokeillut maitosuklaasta, mietin että tuleekohan liian makea? Ehkä kokeilisin 50/50 tumma ja maitosuklaan yhdistelmää 🙂
Käykö tähän pakaste mustikat?
Hei, en valitettavasti ole tehnyt tätä vielä pakastemustikoista, joten en osaa sanoa kuinka käyttäytyvät. Mutta voisin hyvin kokeilla! Laittaisin varmaan mustikat kohmeisina ja jäähtyneen suklaan päälle, mustikat saavat pehmentyä suklaan alle 🙂
Hei, en halua kommenttia julkaistavan vaan ihan vinkiksi sinulle oikeinkirjoituksesta, jotta meidän kielipoliisivammaisten on myös mukava lukea ihania ohjeitasi. Parin verbin taivutus oli väärin:
pingoita -> pingota
irroita -> irrota
Tässä perustelu:
http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/566
Hei, kiitos tästä. Täytyypä yrittää jatkossa muistaa 🙂
Hei! Ootko kokeillu tehdä tätä vegaanisena, eli kasvipohjaisella kermalla? 😊
Heippa, valitettavasti en kyllä ole. Mikäli olet testannut kuulen mielelläni miten onnistui 🙂
Kiesus sentään et näyttää tyrmäävältä
Ja sitä se oli 🙂
Millähän voisi korvata Domino keksit, kun en tykkää niistä…
Suklaa Kaurakeksit ?
Moi, Dominot voi korvata ihan vaikka kaurakekseillä, Diggestivellä tai muilla täytekekseillä 🙂 Kaurakeksien joukkoon yms. missä ei ole täytettä, lisäisin hieman enemmän voita jotta pohja pysyy kasassa.
Voisikohan mustikat korvata pensasmustikoilla?
Voi tottakai 🙂
Hei, mikä ainesosa taloussuklaassa tekee sen ettei se hyydy? Itse käytän usein Lidlin leivontasuklaata ja mietin sen soveltuvuutta tähän ohjeeseen.
Moikka, en kyllä osaa sanoa mistä se johtuu, ilmeisesti taloussuklaa sisältää jotain eri ainesosia tai eri määrän..
Brunberin tummasuklaa sopii varmaan hyvin tähän myös.
Sopii 🙂
Olipa äkkimakeeta ei hyvää
Ei ehkä kaikkien mieleen, mutta oli minun mieleen 🙂
Tein tämän kakun hiukan muokaten. Laitoin pakastevadelmia suklaan sekaan sekä salmiakki lastuja. Tuli tosi Nam😍
Itse olen käyttänyt Pandan tummaa suklaata jo vuosia leivonnassa. Se on maidoton ja vegaaninen.(jos nämä pitää ottaa leipoessa huomioon)
Oi nam! Kuulostaa todella herkulliselta! Tuo suklaa sopii tähän myös hyvin 🙂
Ajattelin vähän tuunata tätä ja jättää mustikat pois. Pohdin vaan että kestääkö suklaatäyte pakastuksen 🤔
Moikka, ne voi jättää tottakai pois! Tätä en ole pakastanut, mutta en usko sen olevan mikään ongelma varsinkaan kun mustikoita ei ole 🙂