Omenapaistoskakku

Omenasesonki ja ihanat omenareseptit. Tällä kertaa tein niin täydellisen hyvää Omenapaistoskakkua!

Kakku valmistetaan taikinasta, mikä valmistuu yleiskoneella tai käsin nyppimällä. Taikina levitetään irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 cm korkeudelle, jauhoja voi käyttää apuna levittämisessä. Taikinan päälle kaadetaan omenaseos ja päälle ripotellaan pohjataikinaa. Kakkua paistetaan uunissa noin tunnin verran, minkä jälkeen sen annetaan jäähtyä täysin. Periaatteessa kakkua voi syödä myös hieman lämpimänä, mutta koska kakku on sisältä kostea, voi nestettä valua sisältä leikattaessa. Kylmänä kakku ei enää valuta nestettä leikattaessa. Itse kokeilin molempia ja molemmat olivat hyviä, mutta kylmänä kakku pysyy siistimpänä. Tämän kakun kaveriksi sopii muuten erinomaisesti Valion Vanilla vaniljakastike tai vaniljajäätelö, NAM!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku on varsin helppo valmistaa ja ihana herkku pimeneviin syysiltoihin 😊

 

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Omenapaistoskakku

Irtopohjavuoka 25 cm

 

Pohja:

500 g             vehnäjauho

2 tl                  leivinjauhe

180 g              sokeri

0,5 tl               suola

300 g             huoneenlämpöinen voi tai margariini

1 kpl                kananmuna

 

Täyte:

6-8 kpl (noin 700 g)          suomalaisia omenoita

180 g              fariinisokeri

2 rkl                kaneli

2 rkl                perunajauho

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen väliin.
  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna sekä voi tai margariini nokareina, sekoita yleiskoneella tai nypi taikina tasaiseksi käsin.
  • Ota taikinasta talteen noin 2 dl ja painele loppu taikina vuoan pohjalle sekä reunalle noin 5 cm korkeudelle.
  • Pese omenat huolella, pilko ne kuutioiksi ja leikkaa siemenosa pois. Mittaa täytteen loput aineet omenoiden joukkoon ja sekoita.
  • Kaada omenaseos vuokaan taikinan päälle. Ripottele talteen otettu taikina omenoiden päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta kakku jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivää.
  • Irroita kakku vuoasta ja nauti vaniljakastikkeen kanssa.

 

    6 Kommentit

    1. Outi

      Hei,
      Oletko kokeillut pakastaa kakun? Kärsiikö pakastuksesta?
      Kakku uunissa, mutta juhlat vasta lauantaina… kiitos! Ihana ohje!

      Vastaa
      • Mari

        Moikka, tätä en ole pakastanut, joten en osaa sanoa miten omena käyttäytyy.. Se voi olla että se vetistyy enemmän. Toivottavasti kakku on silti hyvää 🙂

        Vastaa
        • Outi

          Hyvin kesti pakastamisen ja sai kovasti kehuja 👍☀️

          Vastaa
          • Mari

            Kiitos että kerroit 🙂 ihana kun tykkäsitte!

            Vastaa
            • Nimetön

              Hei, tein kakun oli hyvää, mutta pohja oli seuraavana päivänä tosi kova🤔 kuuluuko niin olla vai menikö minulla valmistuksessa jokin pieleen?

            • Mari

              Moikka, kyllä se voi muuttua kovaksi. Tähän toki voi vaikuttaa se miten paksuksi pohjan jättää, eli mitä ohuempi sen parempi 🙂

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    }

    Valmistusaika

    yli 60 min

    Annosmäärä

    yli 20 hlö

    08 syyskuun, 2022

    Löydä myös muita reseptejä

    Mehevä omenapiirakka

    Mehevä omenapiirakka

    Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

    Paistettu marjajuustokakku

    Paistettu marjajuustokakku

    Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

    Mustaherukka-mutakakku

    Mustaherukka-mutakakku

    Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    8 + 9 =