Paistettu Pätkiskakku

Kakkua kakun perään! Ei varmaan ole yllätys, että kakut ovat minun lemppareita. Minulla on pitkään ollut mielessä tämä kakku ja pääsin sen vihdoin tekemään valmiiksi. Tässä tulee syksyn (toistaiseksi paras wink ) kakkuresepti, Paistettu Pätkiskakku olkaa hyvät! Tästä tuli jälleen niin hyvä, voi vitsi!!

Paistetuista juustokakuista on tullut tietynlainen oma lemppari, ne ovat helppoja tehdä ja ne ovat hyviä.  Tämän kakun pohjana käytetään mintun makuisia Domino-keksejä, ne voi toki korvata jollakin muulla, mikäli haluaa. Täytteeseen tulee Pätkis-suklaapaloja esim irtokakkihyllystä tai ihan perinteisiä Pätkis-patukoita. Ne pehmennetään mikrossa, eikä kannata säikähtää koohtumusta, tarkoitus on pehmentää nämä ei sulattaa kokonaan. Joukkoon sekoitetaan ranskankerma, mikä auttaa siihen että suklaa ”sulaa” nestemäiseksi. Kakun sekaan tulee myös Pätkis- ja Domino-keksien paloja, mitkä ovat herkullisia sattumia kakkua leikatessa.

Kakku paistetaan uunissa kypsäksi ja jäähdytetään jääkaapissa meheväksi. Kakku on erittäin helppo valmistaa, mutta se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä, mielellään päivää ennen!

Herkullista viikonloppua jälleen kerran 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu Pätkiskakku

noin 20 cm irtopohjavuoka

Keksipohja:

250 g        Domino -keksit

70 g          voi tai margariini

 

Pätkis-täyte:

200 g       Pätkis-suklaapaloja tai patukoita

150 g        ranskankerma

400 g       maustamaton tuorejuusto

3 kpl         kananmunat

1 rkl           perunajauho

0,5 dl        tomusokeri

50 g         Pätkis-suklaapaloja

5 kpl         Domino -keksit

Koristeeksi Pätkis-paloja ja mintunlehtiä

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
  • Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.
  • Valmista täyte sulattamalla Pätkikset pehmeäksi mikrossa (älä säikähdä koostumusta), lisää joukkoon ranskankerma ja vatkaa seos tasaiseksi.
  • Notkista tuorejuustot vatkaimilla. Lisää joukkoon loput aineet paitsi Päitkisseos. Sekoita tasaiseksi vatkaimilla. Lisää lopuksi Pätkisseos ja vatkaa tasaiseksi.
  • Pilko noin 50 g Pätkistä paloiksi ja Dominot neljään osaan, lisää täytteen sekaan.
  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  • Kypsennä kakku uunin keskitasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla Pätkis-paloilla ja mintunlehdillä.

11 Kommentit

  1. Sanna

    Oi nam 👌🧡

    Vastaa
    • Mari

      No niimpä !

      Vastaa
    • Salla

      Hei, monelle hengelle tästä riittää?

      Vastaa
  2. Nimetön

    Eikö tämän saisi gluteenittomana vaihtamalla ainoastaan keksit?

    Vastaa
    • Mari

      Kyllä juurikin näin 🙂 Ihan en tiedä Pätkiksen tarkkaa ainesosaluotteloa, se kannattaa myös tarkistaa.

      Vastaa
  3. Olenko vain tuppukylästä?

    Eikö minttudominojen myynti ole jo lopetettu??

    Vastaa
    • Mari

      On! Kiitos että huomasit tuon! Ihan siis perinteiset Dominot, tarkoitus oli käyttää minttua mutta ei ollut enkä ole huomannut korjata omaan reseptiini..

      Vastaa
      • Nimetön

        Monelle tästä riittää?

        Vastaa
        • Mari

          Riippuu toki syöjien kakkupalasta, mutta varmaan noin 15-20hlö syö tästä 🙂

          Vastaa
  4. Anni

    Voikohan tätä pakastaa? Tekisin pojan juhliin jo etukäteen.

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, Voi pakastaa 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

Annosmäärä

16 syyskuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

1 + 12 =