Juustopiirakka

Resepti toteutettu yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa.

Pimenevään syksyyn valmistuu helppo ja täyteläinen suolainen juustopiirakka vaikka iltapalaksi.

Tämän erittäin helpon juustopiirakan pohja valmistuu Kymppi-Maukkaiden Saaristolaispiirakkataikinasta. Piirakkataikinassa on hyödynnetty siirappia, mikä tuo taikinaan saaristolaisleivistäkin tuttua makeutta vahvistaen sen täyteläistä makua. Piirakkataikina on viljaisa ja kuitupitoinen, joten peruspiirakkataikinaan verrattuna tämä taikina on maultaan hieman vahvempi ja se sopiikin täydellisesti tällaisen juustopiirakan pohjaksi.

Juustopiirakka valmistetaan kaulaamalla sulatettu piirakkataikina ohuemmaksi ja painelemalla tämä irtopohjavuoan pohjalle sekä raunoille. Tämän jälkeen pohjaa esipaistetaan hetki uunissa. Juustotäyte valmistuu sillä aikaa, kun täytteen aineet vatkataan sekaisin. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja piirakka paistetaan uunissa kypsäksi. Piirakan voi nauttia lämpöisenä tai kylmänä.

Lisätietoa Saaristolaispiirakkataikinasta: Kymppi SAARISTOLAISpiirakkataikina 400 g | Kymppi

Salmiakku-daimjuustokakku

Juustopiirakka

noin 23 cm irtopohjavuokaan

1 pkt            Kymppi Saaristolaispiirakkataikina 400g

200 g          kermaviili

3 kpl            kananmuna

2 dl             kuohukerma

1 tl               suola

0,5 tl    mustapippurirouhe

150g            mozarellajuustoraaste

100 g           fetajuusto

Koristeeksi:

Erivärisiä kirsikkatomaatteja ja fetajuustoa

  • Sulata Kymppi Saaristolaistaikina  pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pingoita irtopohjavuoan reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat voilla.
  • Kauli taikina ohuemmaksi ja painele vuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 sentin korkeudelle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.
  • Yhdistä kulhoon, munat, kermaviili, kuohukerma sekä maisteet ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita mukaan juustoraaste ja murustele fetajuusto sekaan. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes on saanut hieman väriä.
  • Anna piirakan jäähtyä ja poista vuoasta. Koristele erivärisillä kirsikkatomaateilla ja murustele fetajuustoa päälle.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

18 lokakuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

15 + 8 =