HuRja HALLOWEEN on täällä!
Itse en halloweenia sen ihmeellisemmin ajatellut juhlia, mutta leivon halloweeniin sopivia herkkuja menneenä viikonloppuna. Yksi näistä herkuista oli tämä gluteeniton Polly-brownie. Tästä tuli tajuttoman hyvää! Olisin varmasti syönyt brownien kokonaan itse, mutta annoin siskolle osan koska tein siitä gluteenittoman
Brownie on helppo tehdä, suklaa ja voi sulatetaan mikrossa, munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi ja sitten yhdistellään kaikki aineet sekaisin. Brownien paistossa saa olla tarkka, ettei siitä tule liian kypsä. Sen kuuluu jäädä keskeltä hieman pehmeäksi, muttei mutakakun tapaan liian löysäksi. Brownie mehevöityy kylmässä ja Polly-karkkien ansiosta siitä tulee halloweenin herkkupöytään aika täydellinen helppo ja todella herkullinen herkku! Mikäli brownien ei tarvitse olla gluteeniton, voi gluteenittomat jauhot korvata ihan normaaleilla vehnäjauhoilla.
Tällä viikolla lupaan jakaa teille myös Halloweeniin sopivan salmiakkisen kakun reseptin!


Polly-brownie (gluteeniton)
noin 20 x 25 cm vuokaan
200 g tumma suklaa
200 g voi tai margariini
3 kpl kananmuna
1,5 dl sokeri
1,5 dl fariinisokeri
1 tl vaniljasokeri
3,5 dl gluteeniton jauhoseos, käytin Sunnuntain (tai normaalit vehnäjauhot)
0,5 tl sooda
1 pussi Polly-hopeatoffee (180 g)
Koristeeksi:
Valkosuklaata
Polly-karkkeja
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunivuoka (noin 22 x 25cm) leivinpaperilla.
- Sulata tummasuklaa ja voi mikrossa, sekoita ja jätä jäähtymään.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita munavaahdon joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekä jauhot ja sooda. Sekoita taikinan sekaan Polly-karkit, jätä muutama sivuun.
- Kaada taikina vuokaan ja laita loput Polly-karkit päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Brownien kuuluu olla keskeltä hieman pehmeä. Anna jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään odottamaan.
- Viimeistele brownie sulatetulla valkosuklaalla sekä Polly-karkeilla ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Karkit paloivat brownien pinnalle
🙁 maistui siis palaneelle. Uunissa n. 35 min. Jos kokeilen uudestaan niin sitten ilman pinnalle laitettavia karkkeja.
Voi ei.. Noita karkkeja ei kannata päälle laittaa kuin vasta paiston jälkeen! Toivottavasti et laittanut koska ne ainakin palaa.. Brownien sisällä ne ei pala 🙂
Ohjeessa lukee että ”kaada taikina vuokaan ja laita loput pollykarkit päälle”. Sitten vasta paisto. Eli näin toimin. 😅
Sori! Näinhän siinä lukee ja näinhän sen teinkin 😀 Pitääkin vähän tarkentaa ohjetta, päälle kannattaa laittaa ihan muutama ja hieman painaa, koska ne tosiaan palaa mitkä on ihan pinnalla!
Ihan superhyvää! Tein isänpäiväksi, iskä tykkäsi erityisen paljon (on kova salmiakin ja herkkujen ystävä).
Ihana kun teit ja miten kiva että maistui myös hänelle 🙂