Paistettu salmiakkijuustokakku vadelmilla

HuRjan HALLOWEEN-kakun aika!

Halloweenin kunniaksi valmistin viime viikonloppuna herkullisia Polly-brownieita, mitkä julkaisin edellisessä postauksessa. Näiden lisäksi tein myös tämän hieman erilaisen paistetun juustokakun. Mikäli tykkäät salmiakista ja haluat kokeilla jotakin uutta niin tässä on sinulle kakku – Paistettu salmiakkijuustokakku vadelmilla!

Kakku saa salmiakkisen makunsa Hopeatoffee-karkeista. Karkit sulatetaan kerman sekaan ja tähän seokseen lisätään juustokakun perusaineksia. Jotta kakku saa hieman raikkautta, täytteen sekaan lisätään jäisiä vadelmia. Vadelmat sopivat salmiakin kaveriksi ja mielestäni ne tuovat hauskan yllätyksen kakkua leikatessa punaisina sattumia, muutoin harmaassa kakussa. Ulkonäöllisesti kakku on aika nappi halloweeniinja sen viimeistelynä toimii helppo vaahtokarkeista tehty seitti!

Kakku on yksinkertaista valmistaa ja se paistuu unissa kypsäksi noin tunnissa. Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mielellään päivää ennen tarjoilua, koska se tekeytyy valmiiksi kylmässä.

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu salmiakkikakku vadelmilla

noin 23 cm irtopohjavuoka

Keksipohja:

300 g        Oreo-keksit

90 g          voi tai margariini

 

Täyte:

220 g       Hopeatoffee-karkit

2 dl           kuohukerma

600 g       maustamaton tuorejuusto

3 kpl         kananmunat

0,5 dl        perunajauho

0,5 dl        sokeri

150-200g pakastevadelmat

 

Koristeeksi:

vaahtokarkkeja

 

  • Mittaa täytteen Hopetoffee-karkit ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna seosta liedellä miedolla lämmöllä kokoajan sekoiteillen, kunnes Hopeatoffeet ovat kokonaan sulaneet. Anna seoksen jäähtyä.
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
  • Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.
  • Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Vatkaa joukkoon munat ja lisää perunajauhot ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita sekaan myös Hopeatoffeeseos ja vatkaa tasaiseksi. Lisää viimeisenä jäiset vadelmat ja kääntele täyteteeseen.
  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  • Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta.
  • Lämmitä mikrossa muutama vaahtokarkki kulhossa noin 15-20 sekuntia. Vaahtokarkki muuttuu tahmeaksi, joten venytä sitä kakun ympärille seittimäiseksi koristeeksi.

2 Kommentit

  1. leipurihiiva

    millä suhteilla ohjetta voisi pienentää?

    Vastaa
    • Mari

      Puolikkaalla tästä saisi pienemmän 🙂 esim 15-18 cm vuokaan.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

yli 20 hlö

27 lokakuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

9 + 11 =