Paistettu Vihreä Kuula-juustokakku

Joulun lähestyy jo kovaa vauhtia! Minulla on vielä muutamia joulureseptejä julkaisematta. Hieman meinaa tulla kiire niiden julkaisemiseen, mutta hyvin vielä keretään wink Aloitetaan jouluun liittyvät reseptit tällä ihanalla paistetulla juustokakulla, missä on vihreä kuula marmeladia!

Tämä kakku on herkullisen erilainen ja suussasulavan pehmeä. Perinteisten jouluherkkujen suklaan ja pipareiden rinnalle tämä on ehkä hieman raikkaampi kaveri. Paistetun juustokakun voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä jääkaappiin odottamaan, sillä maku vain paranee kun kakku saa tekeytyä kylmässä. Kakku valmistuu helposti, ensin tehdään keksipohja ja sitten täytteen aineet sekaisin. Vihreä kuula marmeladi lisätään nokareina ja vedellään tikulla, jotta se hieman levittäytyy ja saa marmoroitua kuviota pintaan. Uunissa kakku kypsyy valmiiksi muutamassa tunnissa, ensin lämmöllä ja sitten jälkilämmöllä.

Lisää joulureseptejä tulossa pian smile

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu Vihreä Kuula-juustokakku

noin 20 cm irtopohjavuoka

Keksipohja:

250 g        täytekeksit esim domino

70 g          voi tai margariini

 

Täyte:

600 g       maustamaton tuorejuusto

120 g        smetana

1 dl           sokeri

1 rkl           vaniljasokeri

3 kpl         kananmunat

1 prk         Vihreä kuula marmeladia

 

  • Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
  • Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.
  • Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Vatkaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi munat ja marmeladi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella.
  • Kaada täytteestä 1/3 vuokaan keksipohjan päälle. Lisää lusikalla Vihreä kuula marmeladia nokareina sinne tälle. Kaada jälleen täytteestä 1/3 päälle ja marmeladi nokareita. Lisää loput täytteet ja lusikoi viimeiset marmeladit päälle. Vedä grillitikulla tai hammastikulla kakkuun viivova, jotta marmeladi sekoittuu marmorimaiseksi.
  • Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku (oven väliin voit laittaa vaikka puulastan), anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä toinen tunti.
  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautasella.

10 Kommentit

  1. Eija Kuusela

    Mistä kaupasta ko. Marmeladia löytyy?

    Vastaa
    • Mari

      Ihan perus marketeista löytyy esim Prisma tai Citymarket, Fazerin vihreä kuula marmeladia käytin 🙂

      Vastaa
  2. Nimetön

    Käytetäänkö pohjaan keksit täytteineen?

    Vastaa
    • Mari

      Kyllä käytetään 🙂

      Vastaa
  3. VihreäKuula

    Ohjeessa on, että voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua – onkohan liian aikaisin, jos valmistaa 2(-3) päivää ennen?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, ei ollenkaan ole 🙂

      Vastaa
  4. Nimetön

    Kakku hyvää, mut paisto aiheutti kyllä uuniin sotkun, kun rasvat valu uuninpohjalle.
    Siis muistakaa varautua pellin tai jonkin muun astian kans paistoaikana. Oiski jollain jotain muuta vinkkiä.

    Vastaa
    • Mari

      Oi voi.. Ikävä kuulla, vuoissa on aika paljon eroja. Mulla on aika tiukka tuo irtopohjavuoka, eikä se päästänyt rasvaa valumaan, joten tämä on hyvä vinkki! Joku varmasti kiittää tästä 🙂

      Vastaa
  5. Johanna

    Miten paljon aiemmin tämän voi valmistaa? eli kuinka monta päivää säilyy? Tai voiko pakastaa?

    Vastaa
    • Mari

      Itse valmistaisin vieraille max 3 päivää ennen. En ole pakastanut tätä ”hilloa” mutta uskoisin että onnistuu eikä mene miksikään. Itse paistetun juutokakun voi pakastaa!

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

13 joulukuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

13 + 9 =