Joulun lähestyy jo kovaa vauhtia! Minulla on vielä muutamia joulureseptejä julkaisematta. Hieman meinaa tulla kiire niiden julkaisemiseen, mutta hyvin vielä keretään Aloitetaan jouluun liittyvät reseptit tällä ihanalla paistetulla juustokakulla, missä on vihreä kuula marmeladia!
Tämä kakku on herkullisen erilainen ja suussasulavan pehmeä. Perinteisten jouluherkkujen suklaan ja pipareiden rinnalle tämä on ehkä hieman raikkaampi kaveri. Paistetun juustokakun voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä jääkaappiin odottamaan, sillä maku vain paranee kun kakku saa tekeytyä kylmässä. Kakku valmistuu helposti, ensin tehdään keksipohja ja sitten täytteen aineet sekaisin. Vihreä kuula marmeladi lisätään nokareina ja vedellään tikulla, jotta se hieman levittäytyy ja saa marmoroitua kuviota pintaan. Uunissa kakku kypsyy valmiiksi muutamassa tunnissa, ensin lämmöllä ja sitten jälkilämmöllä.
Lisää joulureseptejä tulossa pian


Paistettu Vihreä Kuula-juustokakku
noin 20 cm irtopohjavuoka
Keksipohja:
250 g täytekeksit esim domino
70 g voi tai margariini
Täyte:
600 g maustamaton tuorejuusto
120 g smetana
1 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
3 kpl kananmunat
1 prk Vihreä kuula marmeladia
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
- Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeudelle.
… - Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Vatkaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi munat ja marmeladi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella.
- Kaada täytteestä 1/3 vuokaan keksipohjan päälle. Lisää lusikalla Vihreä kuula marmeladia nokareina sinne tälle. Kaada jälleen täytteestä 1/3 päälle ja marmeladi nokareita. Lisää loput täytteet ja lusikoi viimeiset marmeladit päälle. Vedä grillitikulla tai hammastikulla kakkuun viivova, jotta marmeladi sekoittuu marmorimaiseksi.
- Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku (oven väliin voit laittaa vaikka puulastan), anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä toinen tunti.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautasella.
Mistä kaupasta ko. Marmeladia löytyy?
Ihan perus marketeista löytyy esim Prisma tai Citymarket, Fazerin vihreä kuula marmeladia käytin 🙂
Käytetäänkö pohjaan keksit täytteineen?
Kyllä käytetään 🙂
Ohjeessa on, että voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua – onkohan liian aikaisin, jos valmistaa 2(-3) päivää ennen?
Moikka, ei ollenkaan ole 🙂
Kakku hyvää, mut paisto aiheutti kyllä uuniin sotkun, kun rasvat valu uuninpohjalle.
Siis muistakaa varautua pellin tai jonkin muun astian kans paistoaikana. Oiski jollain jotain muuta vinkkiä.
Oi voi.. Ikävä kuulla, vuoissa on aika paljon eroja. Mulla on aika tiukka tuo irtopohjavuoka, eikä se päästänyt rasvaa valumaan, joten tämä on hyvä vinkki! Joku varmasti kiittää tästä 🙂
Miten paljon aiemmin tämän voi valmistaa? eli kuinka monta päivää säilyy? Tai voiko pakastaa?
Itse valmistaisin vieraille max 3 päivää ennen. En ole pakastanut tätä ”hilloa” mutta uskoisin että onnistuu eikä mene miksikään. Itse paistetun juutokakun voi pakastaa!