Mustikkakääretorttu itsenäisyyspäivälle (gluteeniton)

Edellisessä postauksessa julkaisin herkullisen ja helpon reseptin suolaiseen itsenäisyyspäivän herkkuun, nyt vuorossa tälle makea kaveri! Makeana herkkuna itsenäisyyspäivälle loihditaan kaunis, mutta helppo mustikkakääretorttu! Tästä tulikin aivan liian hyvää, loppui jopa kesken vaikka se olikin iso! wink

Kääretorttupohja valmistuu uunipellille ja se saa lisämakua kardemummasta. Täytteeksi valitsin suomaiseen makuun ja sävyyn sopivaa mustikkaa. Täyte on koostumukseltaan täydellisen pehmeä ja maultaan herkullisen mustikkainen. Lisämakua mustikan kaveriksi tuo raikas lemoncurd-tahna, mitä löytyy kaupasta valmiina. Kääretorttu rullataan rullalle ja sen kannattaa antaa hetken tekeytyä jääkaapissa. Voitkin siis valmistaa kääretortun vaikka päivää ennen odottamaan tarjoilua.

Jotta aika simppelistä kääretortusta tulee katseenkääntäjä kauneudellaan, sen ylle pursotetaan kermasta ruusuja. Mikäli ruusujen pursotus ei suju, kääretortun voi myös kuorruttaa tasaiseksi. Lopputuloksen kruunaa tuoreilla pensasmustikoilla ja karhunvatukoilla viimeistelty Suomen lippu kääretortun päälle.

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Salmiakku-daimjuustokakku

Mustikkakääretorttu (gluteeniton)

uunipelti noin 42 x 36 cm

Pohja:

4 kpl          kananmuna

1,5 dl          sokeri

1,5 dl          perunajauhot

2 tl             leivinjauhe

1 rkl            kardemumma

 

Täyte:

2 dl           vispikerma

3 dl           mustikat

400 g       vaniljarahka

3 rkl          vaniljakreemijauhe

1-2 dl        lemoncurd

 

Kuorrute:

6 dl           vispikerma

1 dl            vaniljakreemijauhe

Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita ja karhunvatukoita

 

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, ainakin 10 minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti käännellen.
  • Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
  • Kumoa pohja toiselle leivinpaperille, mihin on siroteltu sokeria.
  • Valmista täyte, vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Soseuta sulatetut mustikat sauvasekoittimella ja sekoita vaniljarahka joukkoon. Lisää kuohkea kerma sekaan ja sekoita lopuksi vaniljakreemijauhe.
  • Lusikoi pohjan päälle ohut kerros lemoncurdia ja levitä mustikkatäyte päälle tasaiseksi.
  • Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla pitkältä sivulta ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään tai muutamaksi tunniksi.
  • Nosta kääretorttu tarjoululautasella.
  • Valmista kuorrute vahdottamalla kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita.
  • Levitä kääretortun ymärille ohut kerros kermaa, näin ruusujen välistä ei pilkoita kääretorttupohjaa. Pursoita tähtityllalla ruusuja kääretortun ympärille ja asettele marjat suomen lipun muotoisesti päälle.

11 Kommentit

  1. Heidi

    Uskomattoman kaunis kääretorttu.

    Vastaa
    • Mari

      Kiitos paljon 🙂

      Vastaa
  2. Nimetön

    Hei, voisikohan lemoncurdin korvata sitruunamehulla? Sekoittaisin sitä täytteeseen.

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, voi toki! Mikäli täyte jää löysäksi, lisää hieman enemmän vaniljakremijauhetta 🙂

      Vastaa
  3. Anne Frederiksen

    Hieno ja juhlallinen torttu ja onnistuu myös jääkaapin perusaineksista.Kiitos reseptistä.

    Vastaa
    • Mari

      Näin onnistuu, kiitos 🙂

      Vastaa
  4. Nimetön

    Täyteessä on liika tavara esim. Vaniljarahka 400g?? Riittäisi varmaan 200g.

    Vastaa
    • Mari

      Halusin itse täytteestä runsaan siksi laitoin 400g, voit toki vähentää rahkaa jos se toimii sinulle paremmin.

      Vastaa
  5. Nimetön

    Muuten tosi hyvä kääretorttu 😊

    Vastaa
  6. Tuija Björkell

    Huippuhyvä ohje, kiitos! Lemon curd antoi mukavan raikkaan lisän täytteeseen👍

    Vastaa
    • Mari

      Mahtava kuulla Kiitos 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

04 joulukuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

10 + 15 =