Paistettu porkkanajuustokakku

Voikohan tässä vaiheessa vuotta jo todeta, että tässä on tämän vuoden ainakin yksi parhaista kakuista! Mikäli siis meinaat leipoa tänä vuonna vain yhden kakun, leivo tämä. Nyt siis reseptiä myös teille, tässä tulee Paistettu porkkanajuustokakku, olkaa hyvät wink

Tästä tuli aivan täydellisen herkullinen ja miten helppo kakku tämä olikaan valmistaa. Kakku valmistuu erittäin helposti, sillä porkkanakakkutaikinan ainekset sekoitetaan omassa kulhossa ja juustokakkutäytteen ainekset omassa kulhossa, minkä jälkeen seokset kaadetaan vuorotellen vuokaan ja kakku paistetaan uunissa kypsäksi noin tunnissa. Valmis! Kakku toki vaatii kärsivällisyyttä, koska sen pitää antaa jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti, mutta odotus palkitaan wink

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu porkkanajuustokakku

Noin 23 cm irtopohjavuoka

 

Porkkakakku:

n. 3 dl      porkkanaraaste

1,75 dl      rypsiöljy

1 dl          fariinisokeri

1 dl          sokeri

2 kpl        kananmuna

vajaa 3 dl  vehnäjauhot

1 rkl          kaneli

1 tl           sooda

1/4 tl        suola

 

Juustokakkutäyte:

400 g      maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

1 dl           sokeri

2 tl           vaniljasokeri

2 kpl        kananmuna

1,5 rkl        perunajauho

120 g        smetana

 

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.
  • Valmista porkkanakakkutaikina raastamalla porkkanat valmiiksi.
  • Vatkaa rypsiöljy ja sokerit reippaasti sekaisin. Lisää joukkoon kanamunat ja vatkaa kunnes seos hieman kuohkenee ja vaalenee.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muna-sokeri seokseen. Lisää porkkanaraaste ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Jätä odottamaan.
  • Valmista juustokakkutäyte. Mittaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokerit, munat ja perunajauho omaan kulhoon ja vatkaa suurella nopeudella tasaiseksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon lopuksi smetana ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada porkkanakakkutaikinasta noin puolet vuokaan. Kaada tämän päälle juustokakkutaikinasta noin puolet isoina lusikallisina (osan voit myös lusikoida voimalla, jotta täyte ”uppoaa” porkkanakakkutaikinan sisälle).
  • Lusikoi loput porkkanakakkutaikinasta juustokakkutäytteen päälle ja  reunoille. Kaada lopuksi juustokakkutäytteestä päälle ja levitä tasaiseksi.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla tunti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin mielellään odottamaan seuraavaa päivää.
  • Poista täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja nauti kylmänä.

39 Kommentit

  1. Pia

    Miten korvaan vehnäjauhot, jos haluan tehdä gluteenittomana?

    Vastaa
    • Mari

      ihan gluteenittomalla jauhoseoksella voi korvata 🙂

      Vastaa
    • Aurora

      Aivan ihana resepti ja koko työporukka kehui! Saisikohan reseptiin ujutettua valkosuklaata juustokakkutäytteeseen? 🤔

      Vastaa
      • Mari

        Voi miten mahtava kuulla, kiva kun teit 🙂 Varmasti saa! Täytyykin ottaa työn alle 😉

        Vastaa
  2. Mari

    Voisiko tämän tehdä rengasvuokaan?

    Vastaa
    • Mari

      Miksei voisi, en ole itse vaan kokeillut 🙂

      Vastaa
    • Niina

      Miksihän minulla tuo tuorejuusto ei vaahtoudu, tulee sellaista lirua…

      Vastaa
      • Mari

        Ihan vaahdoksi se ei tulekaan, mutta älä säikähdä jos on kovin lirua. Kyllä se paistuessa jähmettyy 🙂

        Vastaa
  3. Nimetön

    Missä lämpötilassa kakku paistetaan?

    Vastaa
    • Mari

      Lukee ihan reseptin alussa, 180 asteessa paisto.

      Vastaa
    • Sanna

      Aivan loistavan makuinen kakku. Syötiin kaveriperheen kanssa melkein loppuun yhdellä istumalla. Jopa lapsi joka ei välitä kakuista, söi tätä kaksi palaa.
      Mutta koostumuksen kanssa en onnistunut. En saanut tuota kuvissasi olevaa ns marmorointia onnistumaan, vaan painava porkkanakakkutaikina painui pohjalle ja juustokakkutaikina kevyempänä jäi pinnalle. No ihan hauskalta sekin näytti. Juustokakkutaikina oli tosiaan aika lirua, kuten aiemminkin oli kommentoitu.
      Mietin olikohan vaikutusta näillä taikinoiden vatkaamisilla. Minulla ei ollut reseptin avulla selvyyttä tuliko vatkaamisia tehdä käsin, sähkövatkaimella vai ehkä yleiskoneella. Juustokakkutaikinan kanssa käytin sähkövatkainta, muuten pallovispilää.
      Kiitos vielä kerran maukkaasta ohjeesta, teen varmasti toistekin 🙂

      Vastaa
      • Mari

        Kiva kun laitoit palautetta ja tosi kiva että tykkäsitte 🙂

        Osalla on myös olla hankaluuksia tuon marmoroinnin kanssa, itselläkin yksi versio ei onnistunut tuon puolesta. Uskon että siihen vaikuttaa aika moni asia, raaka-aineet, lämpötilat sekä vatkaus. Täytyy kokeilla vielä lisää itsekin että osaan antaa tarkat ohjeet, esim jos juustokakkuseos olisi hyvä vatkata hieman kauemmin. Sähkövatkaimella sekoitin itse kaikki aineet.

        Vastaa
        • Ummigussum

          Hei,jos tekisi puolikkaalla ohjeella 18cm vuokaan, mitä suosittelisit paisto ajaksi?😊

          Vastaa
          • Mari

            Hei, pitäisin suunnilleen saman ajan, kannattaa seurata miltä kakku näyttää esim 10 min ennen tätä aikaa 🙂

  4. Vivi

    Hei, oletko kokeillut gluteenittomilla jauhoilla? Millaisilla kannattaisi kokeilla?

    Vastaa
    • Mari

      Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella onnistuu ainakin 🙂

      Vastaa
  5. Hannele

    Hei. En ole mikään himoleipuri, mutta tämän ohjeen nähtyäni päätin kokeilla. Sanoit, ettei se ole vaikea. Voisiko tämän ohjeen jotenkin pienentää vuokaan, jonka halkaisija on 17 cm?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, ehdottomasti suosittelen kokeilemaan 🙂 Voit kokeilla vaikka 1/2 määrällä 17cm vuokaan.

      Vastaa
    • Minna

      Voisi smetanaa korvata jollain toisella?
      Ihana resepti. Menee kokeiluun. 🙂

      Vastaa
      • Heta

        Turkkilainen jogurtti toimii.

        Vastaa
  6. Seija

    Innostuinpa pitkästä aikaa leipomaan, kun näin tämän ohjeen! Epäilin kyllä taitojani, kun minusta tuntui, että porkkanataikinaa oli jotenkin vähän suhteessa juustoseokseen, mutta valmis kakku oli kuin olikin täydellinen! Ja mielettömän herkullinen! Ei liian makea, vaan juuri sopivan suussa sulavan maukas. Tein myös toisen työpaikan kahvipöytään, ja porkkanaraasteen lisäksi sekoitin joukkoon puolukoita. Ai että oli ihanat perjantaikahvit!

    Vastaa
    • Mari

      Voi miten mahtava kuulla 🙂 Kiva kun teit ja kerroit tästä!

      Vastaa
  7. Tanja

    Tein kakun ohjeen mukaan,mutta juustokakkutaikinastani tuli ihan juoksevaa. Mistähän tämä johtuu?
    Kakku on vielä uunissa,joten lopputuloksesta en osaa sanoa.

    Vastaa
    • Mari

      Onnistuiko kakku? Juustokakku osa saattaa olla aika löysääkin, mutta kyllä se uunissa jähmettyy 🙂

      Vastaa
      • Nimetön

        Lopputulos olikin aivan hyvä:)

        Vastaa
        • Mari

          Mahtavaa!

          Vastaa
  8. Leipuri hiiva

    Paistolämpötila olisi hyvä tietää.

    Vastaa
    • Mari

      Lukee aivan reseptin alussa, 180 astetta 🙂

      Vastaa
      • Ida K.

        Jos pitää porkkanakakusta ja juustokakuista, tämä resepti on varma hitti! Todella hyvää. Kiitos reseptistä 🙂

        Vastaa
        • Mari

          Ihana kuulla! Kiva kun teit <3 Tämä on kyllä yksi monista suosikeistani!

          Vastaa
      • Miia M

        Voiko rypsiöljyn sijaan käyttää voita? Minkä verran?

        Vastaa
  9. Ulla-Maija

    Tämä on todella hyvää. Teen toistekin, resepti jää talteen. Kiitos

    Vastaa
    • Mari

      Ihana kuulla 🙂 kiva kun teit!

      Vastaa
  10. Arja

    Ohhoh! Tulipa hyvä, ellei täydellinen. Tein pienempään vuokaan korkeampana ja tunti 10 min. paistoin.
    Kiitos Mari taas niin ihanasta ohjeesta!

    Vastaa
    • Mari

      Ihana kuulla 🙂 Kiva kun teit!

      Vastaa
  11. Tiina

    Hei, oletko koskaan koettanut pakastaa tätä kakkua? Mietin, että kannattaisiko pukata pakkaseen jo melko nopeasti, kun on vähän jäähtynyt ja vuoassa, vai vasta esim seuraavana pvänä ilman vuokaa?

    Vastaa
    • Mari

      Heippa, en ole tätä kyllä pakastanut. Mutta joo tekisin juuri näin jäähdytys huoneenlämpöiseksi ja pakkaseen vaikka vuoassa, jos ei halua vuokaa pakastaa niin sitten jääkaappiin yöksi, vuoka pois ja pakkaseen 🙂

      Vastaa
  12. Sini

    Olen huono leipuri, mutta tästä tuli älyttömän hyvää!! Kiitos paljon ohjeesta 🙂
    Tein rainbow-tuorejuustolla, se ainakin pysyi hyvinkin paksuna prosessissa, oli melkein hankala levitellä sekaisin taikinan kanssa.

    Vastaa
    • Mari

      Hei ihan mahtava kuulla !!! Kiva kun kerroit 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

20 tammikuun, 2023

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

2 + 3 =