Vadelma-suklaaleivokset

Ensi viikon tiistaina vietetään ystävänpäivää. Ilahduta ystävääsi tai rakastasi näillä ihanilla Vadelma-suklaaleivoksilla!

Leivoksissa yhdistyy suklaan täyteläisyys sekä vadelman raikkaus. Lisäksi nämä herkulliset ja näyttävät leivokset valmistuvat yllättävän helposti. Suklaapohja sisältää suolapähkinää, mikä tuo niihin mukavaa tekstuuria. Mikäli et pähkinää kaipaa voit ne jättää myös kokonaan pois. Suklaapohja paistetaan uunissa meheväksi ja se saa päälleen vadelmista valmistetun moussen. Mousse valmistuu ilman liivatetta, sillä vaniljakreemijauheen avulla mousse jämäköityy ja se on helppo leikata leivospaloiksi. Muista pyyhkiä veitsi jokaisen leikkauksen jälkeen, jotta saat kauniita leivoksia 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Vadelma-suklaaleivokset

Noin 15 leivospalaa

 

Suklaa-suolapähkinäpohja:

200 g       tumma suklaa

200 g       margariini (huoneenlämpöinen)

4 dl           tomusokeri

3 kpl         kananmuna

1,5 dl         vehnäjauhot

2 tl            vaniljasokeri

ripaus      suolaa

2 dl           suolapähkinät

 

Vadelmamousse:

n. 200 g    vadelmia

2 dl            vispikerma

250 g        mascarpone

0,5 dl        tomusokeri

0,5 dl        vaniljakreemijauhe

koristeeksi tuoreita vadelmia ja mintunlehtiä

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaa ja voitele se öljyllä. Sulata suklaa mikrossa.
  • Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 min). Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
  • Lisää jauhot, vaniljasokeri ja suola, sekoita tasaiseksi.
  • Kaada suklaasula taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi suolapähkinät sekaan.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia riippuen uunin tehosta.
  • Anna jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen vadelmamoussen lisäämistä.
  • Yhdistä vispikerma ja mascarpone kulhoon ja vatkaa ne käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan sulatetut tai tuoreet vadelmat. 
  • Vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe ja tomusokeri.
  • Nostele vadelmamousse jäähtyneen suklaapohjan päälle ja levitä tasaiseksi nuolijalla. Nosta hetkeksi kylmään.
  • Leikkaa terävällä veitsellä reunat tasaiseksi ja tämän jälkeen leikkaa leivospaloja noin 14 kappaletta. Muista pyyhkiä veitsi aina leikkauksen jälkeen, niin saat siistit leivospalat.
  • Viimeisestele leivokset tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.

18 Kommentit

  1. Maarit Ikejiofor

    Hei voiko margariinin tilalla käyttää voita?😊

    Vastaa
    • Mari

      Voi tottakai 🙂

      Vastaa
  2. Satu

    Hei. Miksi margariinia. Miksi ei voita käytetty? Margariinista tulee niin ällö maku

    Vastaa
    • Mari

      Voi laittaa ihan voitakin 🙂

      Vastaa
  3. Stina

    Voiko nuo tehdä edellisenä päivänä niin valmiiksi, että vain kokoaa tarjoilupäivänä kasaan.

    Vastaa
    • Mari

      Voi tehdä kokonaan edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan 🙂

      Vastaa
  4. Nimetön

    Hei, mikä näiden säilyvyys on? Ja säilytetään varmaan jääkaapissa?

    Vastaa
    • Mari

      Joo jääkaapissa säilytys. Säilyi hyvänä muutamia päiviä 🙂 Mitä pidempään oli syömättä niin tuo vadelmapäällinen rupeaa menemään ei tuoreen näköiseksi.

      Vastaa
  5. Emmi

    Hei. Toimiiko tää gluteenittomilla jauhoilla myös?

    Vastaa
    • Mari

      Toimii täydellisesti!

      Vastaa
  6. Ninni

    Onnistuuko kaksinkertaisena annoksena uunipellille?

    Vastaa
    • Mari

      Onnistuu varmasti, mutta riippuu minkä kokoinen uuni on. Kaksin- tai jopa kolminkertainen voi toimia.

      Vastaa
  7. Tepa

    Voisiko pähkinöiden tilalla joku muu? Riisimuro?

    Vastaa
    • Mari

      Voi olla, riisimurot voisivat toimia tähän hyvin 🙂 Toki ne voi jättää kokonaan pois.

      Vastaa
      • Saga

        Hei. Sopiiko mansikka tähän. Vaikka olisi vetisempi kuin vadelma. Lämmin kiitos ihanasta reseptistä.
        Makoisaa Juhannusta Sinulle😚

        Vastaa
        • Mari

          Sopii aivan varmasti! YKsi mansikoista vastaavan tyylinen resepti löytyykin täältä blogista 🙂

          Vastaa
  8. Hanna-Kaisa

    Tämä oli ehkä parasta, mitä olen koskaan leiponut 😍 Vadelman ja suklaan liitto on täydellinen! Oli myös helppo ja nopea tehdä. 💯

    Vastaa
    • Mari

      ihana kuulla <3 kiva kun teit!

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

Noin 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

12 helmikuun, 2023

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

15 + 8 =