Mango-passion-rahkapiirakka

Jatketaan viikkoa pääsiäisresepteillä! Tänään vuorossa jotain raikasta, nimittäin pääsiäisen väreihin sopiva Mango-passion-rahkapiirakka.

Tämä ihanan raikas piirakka valmistuu eilisen Appelsiinikrokantti-kääretortun lisäksi myös kädenkäänteessä, ilman suurta vaivaa. Piirakkapohjan aineet sekoitetaan keskenään jamikäli haluat saat piirakkapohjasta gluteenittoman korvaamalla venhäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Täytteeseen tulee säilykemangoja sekä tuoretta passion hedelmää, mitkä lisätään piirakkapohjan päälle vuorotellen rahkatäytteen kanssa. Piirakan pinta viimeistellään marmoroiduksi vetelemällä kevyesti viivoja täytteeseen ennen paistoa.

Piirakan paistoa on hyvä seurata, jotta piirakan reunat eivät tummu liikaa. Rahkatäyte saattaa tuntua löysältä, mutta jäähtyessään ja jääkaapissa täyte jähmettyy sopivaksi. Valmista piirakka siis mielellään jo päivää ennen tarjoilua jääkaappiin tekeytymään.

Salmiakku-daimjuustokakku

Mango-passion-rahkapiirakka

noin 24 cm piirakkavuoka

Piirakkapohja:

150 g       huoneenlämpöinen voi tai margariini

1 dl           sokeri

1 tl            vaniljasokeri

1 kpl         kananmuna

3 dl          vehnäjauhot

1 tl            leivinjauhe

 

Mango-passion-rahkatäyte:

500 g        maustamaton rahka

3 kpl          kananmuna

1 dl             sokeri

1 tl              vaniljasokeri

1 tölkki       säilyke mangoviipaleet (225g)

1 kpl           passionhedelmä

1 rkl            sokeri

 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele piirakkavuoka.
  • Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ensin muna, sitten jauhot.
  • Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
    .
  • Valmista mango-passion-rahkatäyte: Yhdistä vatkaimilla sekoittaen rahka, munat ja sokerit.
  • Valuta mangoista ylimääräinen neste pois ja soseuta mangot sauvasekoittimelle. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen sokeria ja passion hedelmän sisus.
  • Kaada pohjan päälle vuorotellen rahkaseosta ja mango-passion seosta. Luo marmoroitu pinta vetämällä esim hammastikulla viivoja täytteeseen.
  • Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

7 Kommentit

  1. Sonja

    Moi!
    Ajattelin korvata mangoviipaleet valmiilla soseella. Muistatko yhtään, montako desiä sosetta tuli tuosta määrästä mangoja?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka! Hyvä idea! Hitsi, kun en tajunnut mittailla tätä määrää, meneeköhän miten väärin jos heitän että 3 desiä.. Aloita vaikka tällä, jos tuntuu että sitä on liian vähän kun kaadat pohjan päälle rahkan kanssa, niin lisää enemmään 🙂

      Vastaa
      • Tiina

        Sonja, kokeilitko onnistuiko mangososeella?
        Kaupasta oli kaikki mangoviipaleet loppuneet. 😕

        Vastaa
      • Repe

        Minäpä tein mangorahkapiirakan. Lisäsin rahkaan viikunahilloa.

        Vastaa
        • Mari

          Kiva kun teit 🙂 viikunahillo sopii varmaan tosi hyvin rahkan sekaan!

          Vastaa
      • Helvi.Kraft

        Tein pääsiäiseksi kahvi pöytään oli hyvä ihanan makuinen otin ohjeen talteen kiitos

        Vastaa
        • Mari

          Mahtava kuulla, kiitos kun teit 🙂

          Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

04 huhtikuun, 2023

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

15 + 8 =