Päärynä-vuohenjuustopiirakka

Hetkeen en ole julkaissut suolaisia reseptejä, joten nyt vuorossa sellainen. Tämä ihana päärynä-vuohenjuustopiirakka yllättää helppoudellaan ja ehdottomasti herkullisuudellaan! Tämä suolainen piirakka sopii täydellisesti nautittavaksi vaikka vappubrussille 🙂

Piirakkapohja valmistuu nopeasti ainekset sekoittamalla. Pohjan voit hyvin tehdä myös gluteenittomana, korvaamalla jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Pohja esipaistetaan uunissa sillä aikaan, kun täyte valmistetaan. Täytteeseen hyödynnetään runsaasti tuoreita päärynöitä sekä vuohenjuustoa. Nämä viipaloidaan ohuiksi siivuiksi ja kootaan esipaistetun piirakkapohjan päälle vuorotellen. Lopuksi päälle kaadetaan kerma-munaseos sekä ruohitut saksanpähkinät. Piirakka paistuu uunissa kypsäksi noin puolessa tunnissa. Tämän jälkeen keittiössä leijuu ihanan herkullinen tuoksu!

Piirakka kannataa tarjoilla lämpöisenä, mutta toki se maistuu myös kylmänä hyvältä. Mikäli piirakan valmistaa edellisenä päivänä, voi sen lämmittää uunissa uudestaan juuri ennen tarjoilua.

Salmiakku-daimjuustokakku

Päärynä-vuohenjuustopiirakka

noin 24 cm piirakkavuoka

Pohja:

100 g       huoneenlämpöinen voi

3dl          vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

0,5 tl        suola

1 rkl          vesi

 

Täyte:

2 kpl         tuore päärynä

200 g       vuohenjuusto

2 kpl         kananmuna

2 dl           kuohukerma

0,25 tl        jauhettu valkopippuri

ripaus       suolaa

50 g          saksanpähkinät

Päälle tuoretta rucolaa ja saksanpähkinöitä

 

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.
  • Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Painele taikina piirakkavuoan pohjalle jareunoille. Esipaista piirakkapohja uunissa 10 minuuttia.
  • Valmista odotellessa täyte. Pese päärynät huolellisesti ja leikkaa päärynät neljään osaan. Viipaloi osat ohuiksi siivuiksi. Viipaloi vuohenjuustopala myös siivuiksi. Pilko saksanpähkinät rouheeksi.
  • Sekoita keskenään kerma, munat ja mausteet.
  • Kun pohja on paistunut 10 minuuttia, laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja täytä piirakka.
  • Asettele piirakkapohjalle viipaloituja päärynäpaloja peittämään pohja ja päärynöiden päälle puolet vuohenjuusto viipaleista. Asettele toinen kerros päärynäviipaleita ja tämän päälle loput vuohenjuustoviipaleet. Kaada lopuksi kermaseos tasaisesti vuokaan ja ripottele saksanpähkinät piirakan päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Viimeistele piirakka juuri ennen tarjoilua tuorealla rucolalla ja saksanpähkinöillä.
  • Piirakka kannattaa tarjoilla hieman lämpöisenä. Voit myös lämmittää sen uudestaan.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

noin 10 hlö

27 huhtikuun, 2023

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

15 + 2 =