Mansikka-sitruunajuustokakku

Tämä ihanan raikas ja kesäinen Mansikka-sitruunakakku sopii täydellisesti kesän juhliin kuin myös illanistujaisiin! Kakusta tuli mielettömän hyvää ja sen koostumus on ihanan pehmeä. Kakku valmistuu myös helposti ja sen voi vaikka pakastaa!

Kakun pohja valmistetaan kekseistä, joten valitse gluteenittomat keksit mikäli haluat kakun gluteenittomaksi. Raikas sitruunatäyte valmistuu keksipohjan päälle ja pehmeä mansikkatäyte päällimmäiseksi. Kakku on helppo tehdä, mutta se vaatii hytymiseen hieman aikaa, joten valmista se hyvissä ajoin. Mikäli haluat pakastaa kakun, pakasta se vuoassaan ja kääri kelmu vuoan päälle. Ota kakku tarjoulua edeltävänä iltana jääkaappiin ja irroita vuoastaan vasta kun se on jääkaappikylmä. Koristele kakku myös vasta tarjoilupäivänä.

Herkullista viikonloppua!

Salmiakku-daimjuustokakku

Mansikka-sitruunajuustokakku

noin 22-24 cm irtpohjavuoka

Keksipohja:

200 g      diggestive-keksit

75 g         voi tai margariini

 

Sitruunatäyte:

4 kpl         liivatelehti

2 dl           vispikerma

1 dl            tomusokeri

250 g        maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

1-2 kpl       sitruuna

tippa keltaista elintarvikeväriä (geeli) halutessasi

 

Mansikkatäyte:

6 kpl         liivatelehti

4 dl           vispikerma

250 g        mansikat

250 g        maustamaton tuorejuusto (Philadelphia)

1 dl             tomusokeri

1 tl              vaniljasokeri

1 rkl            vesi

 

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
  • Pingoita noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray vuoan pinnalle paperin ja kakun väliin. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle tasaiseksi, nosta kylmään odottamaan.
  • Valmista sitruunatäyte, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja sekoita sokeri joukkoon. Pese yksi sitruuna ja raasta sen kuori tuorejuuston sekaan.
  • Purista noin 1 dl sitruunamehua mukiin ja lämmitä se mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne sitruunamehuun, anna hetken jäähtyä.
  • Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuuston sekaan kokoajan vatkaten. Lisää tippa keltaista elintarvikeväriä halutessasi ja sekoita.
  • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin tai pakkaseen, kunnes jähmettynyt.
  • Valmista mansikkatäyte, kun sitruunatäyte on hyytynyt.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Seseuta mansikat sauvasekottimella soseeksi. Mikäli käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulata huoneenlämpöiseksi ennen tekemistä.
  • Notkista tuorejuusto vatkaimilla. Sekoita joukkoon mansikkasose ja sokerit.
  • Lämmitä vesi mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne veteen, anna hetken jäähtyä.
  • Kaada liivateneste ohuena nauhana mansikkaseokseen kokoajan vatkaten. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  • Kaada mansikkatäyte hyytyneen sitruunatäytteen päälle ja tasoita kakun pinta nuolijalla.
  • Nosta kakku jääkaappiin, kunnes jähmettynyty (esim yön yli).
  • Irroita kakku vuoasta ja koristele esim vispikermalla, tuoreilla mansikoilla ja sitruunoilla sekä keksimuruilla.

7 Kommentit

  1. Laura

    Hei! Kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa eli kuinka hyvissä ajoin voisi valmistaa?

    Vastaa
    • Mari

      Moi, kyllä tämä hyvin säilyy, mutta ehkä tekesin juhliin max 2 päivää ennen.

      Vastaa
  2. Pikkuhukka

    Miten onnistuisi ilman liivatetta?

    Vastaa
    • Mari

      Tätä en ole tehnyt ilman liivatetta mutta esimerkiksi vaniljakreemijauheelle voisi onnistua hyvin 🙂

      Vastaa
  3. Nimetön

    Puoli sitruunaa olisi riittänyt. Raastoin yhden sitruunan kuoret, ja tuli aivan saippuanmakuinen. Vaihtoehtoisesti sitruunankuoriraasteen voisi vaihtaa esim. appelsiinin kuoriraasteeseen, tai jättää pois.

    Vastaa
    • Mari

      kuoren voi toki jättää pois jos siitä ei välitä. Itse tykkään voimakkaasta, Makuasioita 🙂

      Vastaa
      • Nimetön

        Suosittelen lisäämään ohjeeseen varoituksen voimakkaasta sitruunan mausta, ja tämän lisäksi neuvon jättämään kuoren tarvittaessa kokonaan pois

        Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

26 toukokuun, 2023

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

13 + 12 =