Raparperi-rahkapiirakka

Kesä ja raparperisesonki on viimein täällä! Raperperi on ehdottomasti yksi kesän parhaista herkuista, mitä rakastan käyttää leivonnassa. Olenkin leiponut jo paljon vaikka mitä, joten nyt on aika jakaa parhaat reseptit myös teille!

Tämä herkullinen ja helppo raparperipiirakka valmistetaan noin 24 cm piirakka- tai irtopohjavuokaan. Pohjan aineet vain sekoitetaan ja levitetään vuoanpohjalle. Täytteessä hyödynnetään tuoreita raparperipaloja sellaisenaan ja päälle valmistetaan rahkatäyte. Itse piirakka valmistuu todella nopeasti ja se kypsyy noin puolessa tunnissa. Piirakan kannattaa antaa hetki vetäytyä ennen tarjoilua, jotta se on helpompi leikata ja pysyy kasassa.

Salmiakku-daimjuustokakku

Raperperi-rahkapiirakka

noin 24 cm piirakkavuokaan

Piirakkapohja:

170 g        voi tai margariini

3 dl          vehnäjauhot

1 tl            leivinjauhe

1 dl           sokeri

1 tl            vaniljasokeri

 

Täyte:

200 g       raparperi

200 g       vaniljarahka

2 dl           kuohukerma

2 kpl         kananmuna

2 rkl          sokeri

1 tl             vaniljasokeri

 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele (ja jauhota) piirakkavuoka.
  • Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.
  • Pese ja pilko raparperit paloiksi ja kaada piirakkapohjalle.
  • Sekoita rahka, kerma, munat ja sokerit tasaiseksi ja kaada täyte raperperien päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan hetken vetäytyä ennen tarjoilemista.

13 Kommentit

  1. Meeri

    Voiko käyttää pakastettua raparperia? Pitääkö ne ensin sulattaa vai laittaa jäisinä?

    Vastaa
    • Mari

      Itse en ole kokeillut pakastetuilla tätä.. Tänään tulossa toinen paistettu raparperijuustokakku resepti, mihin ainakin käy pakastetut 😉

      Vastaa
    • Jaana

      Tänään tein ja hyväksi totesin 👍
      Ihanan pehmeää….

      Vastaa
      • Mari

        Kiva kun teit 🙂

        Vastaa
  2. Sini

    Tosi herkullista tuli tällä ohjeella rapsku piiras. Levittelin kyllä pojataikinan leivinpaperille ja siitä vasta valmiiksi jauhotettuun vuokaan kun pelkäsin että vuokassa levitys ”sotkee”vuokan jauhotuksen. Niin hyvää tuli teen toistenkin. KIITOS

    Vastaa
    • Mari

      Kiva kun teit 🙂 Joo toi on kyllä hyvä vinkki!

      Vastaa
  3. Eija Ahola

    Voisko tehdä punaherukoista?

    Vastaa
    • Mari

      NAm! Todellakin voi!

      Vastaa
  4. Anna-Liisa Heikkinen

    Mitenjos tekee tuoreista mustikoista?

    Vastaa
    • Mari

      Voi ja tulisi varmasti aika herkullinen!

      Vastaa
  5. Anna-Liisa Heikkinen

    Gluteinittomilla jauhoilla tulee tosi löysä taikina? Sitä ei tarvitse painella vuokaa. Kuinkahan paljon pitäälisätä jauhoja?

    Vastaa
    • Mari

      Tein itse myös ja gluteenittomia jauhoja tuli aika reippaasti. Liikaa ei kannata laitaa ettei tule liian kovaksi.

      Vastaa
  6. Nimetön

    Omenoistakin saa hyvän

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

09 kesäkuun, 2023

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

13 + 13 =