Vadelma-Marianne kuppikakut pehmiskuorrutteella

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarjan kanssa.

 

Edellisessä postauksessa kerroin, että vappu toimii minulle ensimmäisenä merkkinä alkavasta kesästä, oli keli mikä tahansa. Yleensä vappuna onkin tullut ostettu kesän ensimmäinen pehmis, koska kesäänhän kuuluu ehdottomasti pehmis ja toki marjat!

Tänä vappuna vappu vietetään kotona, joten halusin valmistaa perinteisten vappuherkkujen rinnalle myös kesäisen korvikkeen pehmikselle. Mikäs sen parempi ja kesäisempi voisi olla kuin vadelmat yhdistettynä pehmikseen!

Nämä vadelma kuppikakut saavat Marianne rouheesta mieluisan piparminttuisen maun, mikä toimii loistavana yhdistelmänä kirpeiden vadelmien kanssa. Kuppikakut on helppo ja nopea valmistaa, lisäksi Pakkasmarjan suomalaisia puutarhavadelmia tarvitse sulattaa, vaan ne lisätään jäisinä taikinan sekaan. Itse pehmiskuorrute toimii kuppikakkujen päällä pehmeän makean maun ansiosta suurena herkkuna. Kuppikakut voi toki nauttia myös ilman kuorrutetta, mikä kuorrutetta ei päälle halua valmistaa. Olisiko tässä sinunkin vappupöytään yksi herkku lisää?

 

Herkullista vappua kaikille!

 

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Vadelma-Marianne kuppikakut pehmiskuorrutteella

12 kpl isoja kuppikakkuja

Vadelma-Marianne kuppikakut:

3 dl                vehnäjauhot

1,5 dl              sokeri

2 tl                 vaniljasokeri

2 tl                 leivinjauhe

1 dl                 Marianne rouhe

2 kpl              kananmuna

1 dl                 ruokaöljy

1 dl                 maito

200 g            Pakkasmarjan puutarhavadelmat

 

Pehmiskuorrute:

100 g              valkosuklaa

2,5 dl              vanilja vispikerma

2 rkl                vaniljakreemijauhe

Pakkasmarjan puutarhavadelmat tai tuoreet vadelmat.

Marianne rouhe

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Sekoita kuppikakkujen kuivat aineet sekaisin.
  • Yhdistä ja sekoita kananmunat, öljy ja maito omassa kulhossa. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Lisää jäiset Pakkasmarjan puutarhavadelmat taikinaan ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Annostele taikina lusikalla 12 kpl isoihin muffinsivuokiin uunipellin päälle.
  • Nosta pelti uunin keksitasolle ja anna paistua uunissa noin 25 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
  • Anna kuppikakkujen jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
  • Valmista pehmiskuorrute sulattamalla valkosuklaa mikrossa, jätä jäähtymään.
  • Vatkaa vanilja vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaniljakreemi sekaan.
  • Kaada jäähtynyt sula valkosuklaa ohuena nauhana kerman joukkoon varovasti vatkaten. Älä ylivatkaa, jottei kermaseos juoksetu.
  • Laita kuorrute pursotinpussiin haluamasi tyllan kera ja pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
  •  Viimeistele kuppikakut tuoreilla vadelmilla tai vastaavasti kohmeiseilla Pakkasmarjan vadelmilla ja Marianne rouheella.

2 Kommentit

  1. Heidi

    Heippa! Mitä toi vanilja vispikerma tarkoittaa? 😊

    Vastaa
    • admin

      Moikka! Siinä voi käyttää esimerkiksi Floran vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

12 kpl

huhtikuu 29, 2021

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

11 + 6 =