Mansikka-brownieleivokset

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.

Juhlia juhlien perään, sillä seuraavaksi onkin vuorossa rakkaille äideille omistettu päivä, nimittäin äitienpäivä! Nyt leivotaan siis äideille ja kuka äiti ei rakastaisi suklaata tai mansikkaa.

Näiden herkullisten Mansikka-brownieleivosten yhdistelmänä toimii tahmean suklainen browniepohja sekä pehmäen raikas mansikkamousse Pakkasmarjan suomalaisista mansikoista. Näitä Pakkasmarjan suomalaisia mansikoita ei tarvitse kuumentaa, vaan ne ainoastaan sulatetaan ja soseutetaan mansikkamousseen.

Leivokset valmistuvat näppärästi vuokaan tehden, josta ne leikataan halutun kokoisiksi leivospaloiksi terävällä veitsellä. Nämä leivokset on kätevä leipoa jo etukäteen, sillä leivosten maku vain parenee kylmässä. Leivokset voi viimeistellä tuoreilla mansikoilla näyttäviksi.

Olisiko tässä sinun äidille äitienpäivän aamupalalle herkkuleivos?

 

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Mansikka-brownieleivokset

12 kappaletta

Brownie-pohja:

200 g               tumma suklaa

200 g               voi (huoneenlämpöinen)

4 dl                  tomusokeri

3 kpl                 kananmuna

1,5 dl                 vehnäjauhot

2 tl                    vaniljasokeri

80 g                 hasselpähkinärouhe

 

Mansikkamousse:

250 g              Pakkasmarjan suomalainen mansikka

2 dl                  vispikerma

250 g              mascarpone

1 dl                   tomusokeri

noin 0,5 dl       vaniljakreemijauhe

koristeeksi tuoreita mansikoilla

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, sulata suklaa mikrossa.
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 min). Lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten.
  • Lisää jauhot, vaniljasokeri ja hasselpähkinärouheet, sekoita tasaiseksi.
  • Kaada suklaasula taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaa ja voitele se öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin.
  • Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia riippuen uunin tehosta. Brownie on tarpeeksi kypsä, kun sen pinta hieman lohkeilee, sisältä sen kuuluu jäädä mehevän tahmeaksi.
  • Anna brownien jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen mansikkamoussen lisäämistä.
  • Aloita mansikkamoussen valmistus sulattamalla mansikat.
  • Laita vispikerma ja mascarpone kulhoon ja vatkaa ne käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  • Valuta sulatetuista mansikoista ylimääräinen neste pois ja soseuta mansikat sauvasekoittimella. Kaada soseutetut mansikat mascarpone-vaahtoon, sekoita.
  • Sekoita mousseen vaniljakreemijauhetta noin 0,5 dl jotta mousse jämäköytyy.
  • Kaada mansikkamousse jäähtyneen brownien päälle ja levitä mousse tasaiseksi nuolijalla. Nosta hetkeksi kylmään.
  • Leikkaa terävällä veitsellä reunat tasaiseksi ja tämän jälkeen leikkaa leivospaloja noin 12 kappaletta. Muista pyyhkiä veitsi aina leikkauksen jälkeen, niin saat siistit leivospalat.
  • Viimeisestele leivokset tuoreilla mansikoissa.

14 Kommentit

  1. Heidi

    Millä tuon vaniljakreemijauheen voisi korvata, jos on vanilja-allergia?

    Vastaa
    • admin

      Vaniljakreemijauhe on tässä jämäköittämässä täytettä. Sen voi korvata lisäämällä tomusokeria enemmän, ehkä mansikoita kannattaa jättää hieman vähemmälle.

      Vastaa
  2. Terttu Karjunen

    Millainen vaalea pohja kävisi tähän moussen alle .

    Vastaa
    • admin

      Moikka, tähän käy ihan vaikka perinteinen voi kakkupohja kaveriksi 🙂

      Vastaa
  3. Niina Tuovinen

    Tämä oli taivaallisen hyvää! Tein tämän kakuksi ja kakku sai kehut kaikilta! Ehkä parasta ikinä, mitä olen leiponut. Kiitos reseptistä!

    Vastaa
    • admin

      Ihana kuulla että tykkäsitte tästä! Olihan se erittäin hyvää omastakin mielestä! Kiitos että kerroit 🙂

      Vastaa
  4. Marjut

    Voiko hasselpähkinärouheen jättää pois? Voisiko käyttää muitakin marjoja kuin mansikkaa?

    Vastaa
    • Mari

      Voi jättää pois 🙂 ja mikä tahansa marja sopii tähän! Valuta vain ylimääräinen neste pois.

      Vastaa
  5. Essi

    Moikka,

    Voiko leivokset pakastaa tuon mansikkamoussen kanssa? Ainakin ilman varmasti. (:

    Vastaa
    • Mari

      Hei Essi, uskoisin että voi pakastaa, en ole vain itse kokeillut kuinka tämä käyttäytyy. Pohjan voi ainakin 🙂

      Vastaa
  6. Kati

    Moi, voiko tämän tehdä kakuksi, sopiiko pohjan aines määrät esim, perinteiseen juustokakku vuokaan ? 🙂

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, voi toki tehdä 🙂

      Vastaa
  7. Salla

    Onko tässä hyvä maku, jos syö samana päivänä kun on tehny, vai suositteletko että olisi jääkaappissa yön yli ? 🙂

    Vastaa
    • Mari

      Hei, mielstäni on hyvä maku samana päivänä, mutta maku paranee kun saa mehevöityä kylmässä 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

+ 60 min

Annosmäärä

12 kpl

04 toukokuun, 2021

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

1 + 7 =