Päärynä-Dumle-juustokakku

Juustokakut kesän juhliin – postaussarjan viimeisen reseptin vuoro!

Juustokakkuja on nyt luotu kolme eri makuista ja näköistä, makeaa ja raikasta. Tämän sarjan toistaiseksi viimeisen kakun halusin luoda seuraajien toiveista! Seuraajilta sain toiveita päärynä-kinuski-juustokakkuun, mutta halusin kokeilla päärynän kaveriksi yhtä super herkkua.  Tämä viimeinen kakku on nimittäin Päärynä-Dumle-juustokakku! Voi että tästä tulikin hyvää!! Jos rakastat Dumleja sekä päärynää, rakastat myös tätä kakkua.

Tämän kakun pohja sai inspiraation uusista Domino päärynä kekseistä, nehän sopivat täydellisesti tämän kaveriksi niin maultaan kuin myös väriltään. Dumle-täyte valmistuu yllättävän helposti ja mikä tärkein Dumle maistuu omalta itseltään eikä täyte ole liian makea. Herkullinen päärynä-täyte saa makunsa pehmeistä säilykepäärynöistä, mutta uskoisin että myös tuoretta päärynää voi tähän hyödyntää. Täytekerrosten väliin pilkotaan hieman päärynäkuutiota, mitkä ovat herkullisia sattumia kakkua syödessä. Aah tästä tuli kyllä niin täydellinen makuyhdistelmä, harmi kun kakku meni kuin kuumille kiville enkä saanut santsipalaa 😀

Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jotta se kerkeää hyytymään hyvin ennen tarjoilua. Kakun voi jälleen koristella haluamallaan tavalla.

Toivottavasti löydät näistä kakuista itsellesi lempparin! Ideoita juustokakkuihin minulla olisi vaikka kuinka paljon vielä tämänkin kakun jälkeen, joten jatketaan uusien juustokakkujen parissa varmasti myöhemmin. Mikäli sinulla on ideoita tai lisää toiveita kerro ihmeessä minulle!

Salmiakku-daimjuustokakku

 

Päärynä-Dumle-juustokakku

22 cm irtopohjavuokaan

Keksipohja:

75 g                voi

250 g              Domino päärynä täytekeksit

 

Dumle-täyte:

1 pussi           Dumle-karkit

1 dl                 kuohukerma

6 kpl              liivate

2 dl                vispikerma

1 dl                 kuohukerma

400 g            mascarpone

1 tl                  vaniljasokeri

1 rkl                vettä

 

Päärynä-täyte:

4 kpl              liivate

1 tölkki           säilykepäärynät soseutettuna (230 g)

1/2 tölkki        säilykepäärynät paloina

2 dl                vispikerma

200 g             mascarpone

0,5 dl              tomusokeri

1 tl                   vaniljasokeri

vajaa 1 rkl       vettä

tippa vihreää elintarvikeväriä

 

Koristeeksi:
Domino-keksejä, marenkeja sekä karkkeja.

 

  • Pingoita 22 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja laita reunalle reunakalvo tai leivinpaperi, suihkauta siihen vuokasrayta tai levitä öljyä kevyesti.
  • Murskaa keksit hienoksi muruksi sauva-tai tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja kaada keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi.
  • Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle, vie jääkaappiin odottamaan.
  • Valmista Dumle-täyte mittaamalla Dumlet ja 1 dl kuohukermaa kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes kaikki Dumlet ovat kokonaan sulaneet. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vatkaa vispikerma sekä 1 dl kuohukermaa yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Notkista mascarpone ja vaniljasokeri vatkaimilla ja lisää sekaan jäähtynyt Dumle-kastike, sekoita tasaiseksi.
  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana Dumle-täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla.
  • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  • Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakasteeseen jähmettymään.
  • Valmista päärynä-täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  • Valuta säilykepäärynöistä vesi pois ja soseuta päärynät sauvasekoittimella. Pilko toisesta tölkistä päärynöistä noin puolet pieneksi kuutioiksi.
  • Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Yhdistä mascarpone ja sokerit, notkista vatkaimilla. Lisää päärynäsose joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen vatkaimilla. Lisää tippa virheää elintarvikeväriä ja sekoita.
  • Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  • Kaada paloitellut päärynäpalat hyytyneen Dumle-täytteen päälle.
  • Nostele päärynä-täyte varovasti päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
  • Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
  • Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvo. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku tuoreilla keksipaloilla, marengeilla sekä karkeilla.

    26 Kommentit

    1. Iida

      Hei, dumletäytteessä sanotaan että valmista dumletäyte mittaamalla aineet kattilaan. Tarkoittaako tämä pelkkiä dumlekarkkeja? Vai tuleeko sekaan kermaa?

      Vastaa
      • Mari

        Moikka, kiitos huomiosta! Ohjeeseen nyt korjattu eli dumle-karkit sekä 1 dl kermaa 🙂

        Vastaa
    2. Tiia Tinkanen

      Mietin, riittääkö 1 rkl vettä kuuteen liivatteeseen? Teen juuri tätä kakkua 😍

      Vastaa
      • Mari

        Toivottavasti kakku onnistui 🙂 kyllä tuon määrän pitäisi riittää.

        Vastaa
      • Maiju

        Moikka! Luuletko, että voisi käyttää myös Bonnen valmista päärynäsosetta? Jos maku ei kärsi, mikäköhän olisi määrä tälle?

        Vastaa
        • Mari

          Moi, sekin voisi toimia, en vain ole itse käyttänyt joten nyt en uskalla määrää sanoa…

          Vastaa
    3. Anna

      Hei, voiko kakun pakastaa? Entä mansikka-brownieleivokset, minkä reseptin julkaisit aiemmin?

      Vastaa
      • Mari

        Varmasti voi, mutte itse en ole pakastanut. Brownie-pohjan voi hyvin pakastaa, mutta täyte kannattaa tehdä tuoreeksi päälle 🙂

        Vastaa
    4. Elina

      Monelle kakusta riittää?

      Vastaa
    5. Jonna

      Hei, minäkin tahtoisin tietää, kuinka monelle tämä suunnilleen riittää?

      Vastaa
      • Tarja

        Hei, oliko päärynät mehussa vaiko sokeriliemessä?

        Vastaa
        • Mari

          Taisin käyttää sokeriliemessä säilytettyjä.

          Vastaa
    6. Janina

      Moikka, siis kuuluuko keksipohjaan pelkät keksit vai myös välissä oleva päärynätäyte? 😊

      Vastaa
      • Mari

        Moi, Pohjaan kuuluu vain keksit ja pääsynät tulevat sitten väliin 🙂

        Vastaa
        • Johanna

          Mutta siis poistetaanko keksien välissä oleva täyte ennen niiden murskaamista?

          Vastaa
          • Mari

            Ei poisteta! Kokonaisena murskataan 🙂

            Vastaa
    7. Elina

      Hei! Minulla ei ole tuon kokoista vuokaa, voiko tehdä 20 tai 25cm vuokaan? Varmaan isompaan että varmasti mahtuu? Täytyykö siinä tapauksessa vähentää liivatteen määrää?

      Vastaa
      • Mari

        Moikka, isompaan vuokaan mahtuu ainakin, kakusta tulee vain hieman matalampi 🙂 samalla ohjeella voi tehdä!

        Vastaa
    8. Alli

      Apuaa! Laitoin vahingossa kun lapset hyörii jaloissa 1 ruokalusikallisen sijaan 1dl vettä 😁 tuleekohan liian löysää??

      Vastaa
      • Mari

        Eikä 😄 en nyt ihan uskalla sanoa millainen tulee, voi olla että jää löysäksi. Jos vielä pystyt lisäämään liivatetta niin lisää!

        Vastaa
        • Alli

          Ei oo ylimäärästä. No se jää nähtäväksi. Enkä pääse kauppaan enää tänään. Kakku on jo jääkaapissa. on sormet ja varpaat ristissä ettei jäisi liian löysäksi. Yön jälkeen selviää onko tarjolla jälkiruokaa kulhosta vai juustokakkua 🤣

          Vastaa
          • Mari

            Mahtoiko kakku onnistua :)?

            Vastaa
    9. Pilvi Ranta

      Olen tekemässä tätä rippijuhliin ja vuoka olis 28cm. Riittääköhän jos tuplaan määrät?

      Vastaa
      • Mari

        Varmasti riittää! Ehkä jopa 1,5 kertainen olisi hyvä 🙂

        Vastaa
    10. Suvi

      Moi!
      Voiko säilykepäärynän palaset jättää pois ilman, että niiden tilalle tarvitsee lisätä mitään muuta? Nimim. meillä ei tykätä sattumista juustokakussa 😅

      Vastaa
      • Mari

        Moikka, voi tottakai unohtaa nuo 🙂 ei tarvitse lisätä mitään niiden tilalle!

        Vastaa

    Lähetä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    }

    Valmistusaika

    Yli 60 min

    Annosmäärä

    + 20 hlö

    31 toukokuun, 2021

    Löydä myös muita reseptejä

    Mehevä omenapiirakka

    Mehevä omenapiirakka

    Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

    Paistettu marjajuustokakku

    Paistettu marjajuustokakku

    Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

    Mustaherukka-mutakakku

    Mustaherukka-mutakakku

    Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

    Yhteystiedot

    Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

    Mari@saamarinkakut.fi

    Turku

    9 + 14 =