Britakakku mansikkavaahdolla

Resepti toteutettu yhteistyössä Pakkasmarja kanssa.

Kesällä valmistuu ja tietenkin nyt keskikesän juhlan eli juhannuksen kunniaksi valmistuu perinteinen ja ehdottamasti herkullinen Britakakku mansikkavaahdolla.

Kakussa täytettä on runsaasti, se on nimittäin niin hyvää! Täyte eli mansikkavaahto saa värinsä sekä kesäisen makunsa Pakkasmarjan mansikka Marja pureesta, missä mansikan vitamiinit, kesäisen raikas maku ja väri säilyvät, koska pureeta ei kuumenneta valmistusvaiheessa. Lisäksi pureessa on runsaasti mansikan luontaista C-vitamiinia, kuitua ja se on hyvä folaatin lähde. Kakusta riittää useammalle syöjälle, sillä se valmistetaan uunipellille.

Herkullista juhannusta kaikille!

Salmiakku-daimjuustokakku

Britakakku mansikkavaahdolla

Uunipellillinen

Pohja:

3 kpl                 kananmunan keltuainen

150 g                huoneenlämpöinen margariini

1,5 dl                 maito

1,5 dl                 sokeri

1 tl                     vaniljasokeri

2 dl                   vehnäjauho

2 tl                    leivinjauhe

Marenki:

3 kpl                 kananmunan valkuainen

1,5 dl                 sokeri

Mansikkavaahto:

300 g             Pakkasmarjan Marja puree mansikka

6 dl                kuohukerma

200 g             maustamaton tuorejuusto

0,5 dl             tomusokeri

Koristeeksi tuoreita mansikoita

  • Valmista pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, leikkaa leivinpaperi uunipellille ja voitele se margariinilla. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
  • Vaahdota huoneenlämpöinen margariina ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmunan keltuaiset yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikana pellille ja valmista marenki.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimilla. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, vatkaa kunnes marenkivaahto on kiiltävä ja jäykkä. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle kevyesti.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttöä.
  • Valmista Mansikkavaahto. Nosta Pakkasmarjan Marja pureet hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita Marja pureet, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja vatkaa tasaiseksi.
  • Kakun täyttö: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä kahteen osaan. Aseta toinen kakkulautaselle ja levitä pohjan päälle mansikkavaahtoa tasaisesti. Leikkaa tuoreita mansikoita täytteen päälle. Nosta toinen pohjaosa päälle ja levitä loput mansikkavaahdosta päälle. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

Yli 20 hlö

23 kesäkuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

2 + 1 =