Astetta överimpi Manoffee-kakku

Kesän paras kakku tulee tässä, nimittäin astetta överimpi Manoffee-kakku! Tein tämän kakun viime vuonna ensimmäisen kerran, mutta en tätä silloin kirjoittanut tänne blogiin. Nyt tein kakun uudestaan ja teinkin siitä hieman överimmän! 

Kakku on varmasti yksi helpoimmista ja nopeimmista kakuista valmistaa. Pohjana toimii keksimuruista tehty pohja, mikä kovetetaan kylmässä ennen täyttämistä. Täytteeksi kakkuun tulee Nutellaa, kinuskia eli kondensoitua karamelisoitua maitoa, pähkinöitä ja herkullisia mansikoita sekä kuohkeaa kuohukermaa. Kakku on valmis hetkessä, joten sen voi valmistaa yllätysvierallekin.

Hyvää viikonloppua 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Manoffee-kakku

noin 23 cm irtopohjavuoka

Pohja:

300 g             diggestive-keksit

130 g              voi tai margariini

2 rkl                ruokaöljy

Täyte

6 dl                 kuohukerma

0,5 dl              tomusokeri

1/2 tölkki          kondensoitu karamelisoitu maito

noin 0,5 dl      Nutellaa

reilusti             tuoreita mansikoita

kourallinen     suolapähkinöitä tai salted caramel pähkinöitä

  • Valmista pohja ensin. Pingoita irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja leikkaa reunalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon yhdessä ruokaöljyn kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos vuokaan. Painele pohjalle sekä reunalle muutaman sentin korkeudelle. Nosta pohja kylmään odottamaan täytettä.
  • Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita tomusokeri joukkoon. Pilko mansikat paloiksi.
  • Levitä lusikalla Nutellaa jähmettyneelle keksipohjalle, pohjalle sekä reunoille. Lusikoi noin puoli purkkia kondensoitua karamelisoitua maitoa keksipohjalle Nutella kerroksen päälle tasaisesti.
  • Ripottele päälle suolapähkinöitä ja kaada päälle myös runsaasti pilkottuja mansikoita. Nostele kuohkea kerma päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää kerman päälle vielä mansikoita sekä suolapähkinöitä. Siirrä kakku ennen tarjoilua kakkulautaselle.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

Alle 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

02 heinäkuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

13 + 7 =