Sain viime viikonloppuna idean kesäisestä juustokakusta, mikä sisältää paljon tuoreita mansikoita ja valkosuklaata. Tätä oli pakko päästä heti kokeilemaan ja voi miten herkullista siitä tulikaan! Kakku oli erittän helppo tehdä, eikä se sisällä liivatetta ollenkaan.
En ole itse käyttänyt tuoreita mansikoita sellaisenaan juustokakuissa, vaan olen niille aina jotain tehnyt, kuten soseuttanut ne. Nyt halusin kokeilla mansikoita sattumina tuon valkosuklaatäytteen seassa ja tämähän TOIMII!! Kakusta tuli niin hurjan hyvää!
Kakkuun keksipohjan tein kaurakekseistä, mitkä voi halutessaan korvata myös gluteenittomilla kekseillä. Ruokaöljy voin/margariinin kaverina pitää keksipohjan leikattava, eikä siitä tule näin liian kova. Täytteeseen en laittanut liivatetta ollenkaan, vaan käytin reippaasti valkosuklaata. Valkosuklaan lisäksi täytteeseen ei muutenkaan raaka-aineita sen ihmeellisemmin tarvita, pidättäydyin helpossa ja yksinkertaisessa. Tuoreet mansikat kruunaa ehdottomasti tämän kakun! Makean valkosuklaatäytteen seassa mansikanpalat toimivat herkullisina sattumia, nyt varsinkin kun mansikkasesonki on parhaimmillaan.
Rakastan tehdä tällaisia helppoja ja nopeita kakkuja, mitkä silti ovat todella herkullisia! Tästä taisi olla oman kesän kesäkakku numero 1. joten suosittelen kokeilemaan tätä!


Valkosuklaajuustokakku tuoreilla mansikoilla
noin 18 cm irtopohjavuoka
Keksipohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voi tai margariini
2 rkl ruokaöljy
Valkosuklaatäyte mansikoilla:
300 g valkosuklaa
2 dl vispikerma
500 g mascarpone
300 g tuoreet mansikat
Koristeeksi mansikoita
- Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa kevyesti tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään esim. pakkaseen odottamaan.
… - Pilko mansikoista eri kokoisia paloja valmiiksi ja valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista mascarpone kulhossa vatkaimilla. Lisää mascarponen sekaan hieman jäähtynyt sula valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.
- Asettele vuoan reunaan kiinni muutamia isoja mansikan paloja. Lisää loput pilkotut mansikat valkosuklaatäytteeseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
- Nostele täytettä keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään tai kunnes täyte on jähmettynyt.
- Irroita jähmettynyt kakku vuoasta ja nosta kakku tarjoululautasella. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Aivan ihana mansikka-ajan kakku. Tein tänään jo toisen tällä viikolla. Luot ihania leivonnaisia, kiitos!
Hei,
Kiitos paljon ! Ihana kuulla että olet kakkua tehnyt, itse tein myös kesälomalla muutamaan otteeseen 🙂
-Mari
Heippa vaan ! Millä vois korvata mascarponen, olisko tuorejuusto hyvä ?
Moikka, juurikin näin 🙂 Tuorejuusto toimii hyvin!
Voiko mascarponen korvata jollain raaka-aineella ?
Moikka, sen voi korvata tuorejuustolla hyvin 🙂
Voiko käyttää kokonaisena pakastettuja mansikoita, vai vetistyykö ne sulatessaan liikaa? Samoin tuossa mustikkabrowniessa, voiko käyttää pakastemustikoita? Suunnittelen synttäreitä, jotka vasta syyskuussa, joten tuoreita ei taida olla silloin enää tarjolla.
Hei, en ehkä tekisi pakastetuista mansikoista tätä. Mansikat vetistyvät niin helposti kun sulavat. Uskoisin että pakastevadelma voisi toimia tässä paremmin, en toki ole kokeillut 🙂
Mustikkabrownie pitäisi hyvin onnistua pakastemustikoista! Kannattaa sekoittaa jäisten mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoa niin mustikat pysyvät hyvänä 🙂
Moi! Onko tästä mahdollista tehdä vegaani?
Moikka, kyllä varmasti! Vaihda vai vegaanisiin ainesosiin 🙂