Valkosuklaajuustokakku tuoreilla mansikoilla

Sain viime viikonloppuna idean kesäisestä juustokakusta, mikä sisältää paljon tuoreita mansikoita ja valkosuklaata. Tätä oli pakko päästä heti kokeilemaan ja voi miten herkullista siitä tulikaan! Kakku oli erittän helppo tehdä, eikä se sisällä liivatetta ollenkaan.

En ole itse käyttänyt tuoreita mansikoita sellaisenaan juustokakuissa, vaan olen niille aina jotain tehnyt, kuten soseuttanut ne. Nyt halusin kokeilla mansikoita sattumina tuon valkosuklaatäytteen seassa ja tämähän TOIMII!! Kakusta tuli niin hurjan hyvää!

Kakkuun keksipohjan tein kaurakekseistä, mitkä voi halutessaan korvata myös gluteenittomilla kekseillä. Ruokaöljy voin/margariinin kaverina pitää keksipohjan leikattava, eikä siitä tule näin liian kova. Täytteeseen en laittanut liivatetta ollenkaan, vaan käytin reippaasti valkosuklaata. Valkosuklaan lisäksi täytteeseen ei muutenkaan raaka-aineita sen ihmeellisemmin tarvita, pidättäydyin helpossa ja yksinkertaisessa. Tuoreet mansikat kruunaa ehdottomasti tämän kakun! Makean valkosuklaatäytteen seassa mansikanpalat toimivat herkullisina sattumia, nyt varsinkin kun mansikkasesonki on parhaimmillaan.

Rakastan tehdä tällaisia helppoja ja nopeita kakkuja, mitkä silti ovat todella herkullisia! Tästä taisi olla oman kesän kesäkakku numero 1. joten suosittelen kokeilemaan tätä!

Salmiakku-daimjuustokakku

Valkosuklaajuustokakku tuoreilla mansikoilla

noin 18 cm irtopohjavuoka

Keksipohja:

200 g            kaurakeksejä

80 g              voi tai margariini

2 rkl               ruokaöljy

 

Valkosuklaatäyte mansikoilla:

300 g             valkosuklaa

2 dl                 vispikerma

500 g              mascarpone

300 g              tuoreet mansikat

Koristeeksi mansikoita

 

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa kevyesti tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään esim. pakkaseen odottamaan.
  • Pilko mansikoista eri kokoisia paloja valmiiksi ja valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista mascarpone kulhossa vatkaimilla. Lisää mascarponen sekaan hieman jäähtynyt sula valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.
  • Asettele vuoan reunaan kiinni muutamia isoja mansikan paloja. Lisää loput pilkotut mansikat valkosuklaatäytteeseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
  • Nostele täytettä keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään tai kunnes täyte on jähmettynyt.
  • Irroita jähmettynyt kakku vuoasta ja nosta kakku tarjoululautasella. Koristele tuoreilla mansikoilla.

10 Kommentit

  1. Pirjo

    Aivan ihana mansikka-ajan kakku. Tein tänään jo toisen tällä viikolla. Luot ihania leivonnaisia, kiitos!

    Vastaa
    • Mari

      Hei,
      Kiitos paljon ! Ihana kuulla että olet kakkua tehnyt, itse tein myös kesälomalla muutamaan otteeseen 🙂
      -Mari

      Vastaa
    • Kotimaisuus kunniaan

      Heippa vaan ! Millä vois korvata mascarponen, olisko tuorejuusto hyvä ?

      Vastaa
      • Mari

        Moikka, juurikin näin 🙂 Tuorejuusto toimii hyvin!

        Vastaa
  2. Hannele

    Voiko mascarponen korvata jollain raaka-aineella ?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, sen voi korvata tuorejuustolla hyvin 🙂

      Vastaa
  3. Elina

    Voiko käyttää kokonaisena pakastettuja mansikoita, vai vetistyykö ne sulatessaan liikaa? Samoin tuossa mustikkabrowniessa, voiko käyttää pakastemustikoita? Suunnittelen synttäreitä, jotka vasta syyskuussa, joten tuoreita ei taida olla silloin enää tarjolla.

    Vastaa
    • Mari

      Hei, en ehkä tekisi pakastetuista mansikoista tätä. Mansikat vetistyvät niin helposti kun sulavat. Uskoisin että pakastevadelma voisi toimia tässä paremmin, en toki ole kokeillut 🙂
      Mustikkabrownie pitäisi hyvin onnistua pakastemustikoista! Kannattaa sekoittaa jäisten mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoa niin mustikat pysyvät hyvänä 🙂

      Vastaa
  4. Anna

    Moi! Onko tästä mahdollista tehdä vegaani?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, kyllä varmasti! Vaihda vai vegaanisiin ainesosiin 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

Noin 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

08 heinäkuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

5 + 12 =