Mustikka-valkosuklaa brownie

Elokuu on jo täällä! Kesä on mennyt todella nopeasti, olen lomaillut, reissaillut, urheillut ja tottakai myös leiponut. Nyt minulla onkin paljon uusia reseptejä, mitkä odottavat jo kovin julkaisua 🙂 Siispä aloitetaan ensimmäisestä kesällä syntyneestä reseptistä, Mustikka-valkosuklaa-browniesta!

Tämä oli juuri sellainen millaiseksi sen halusinkin, tahmaisen suklainen brownie, missä on paljon tuoreita mustikoita ja ihanina sattumina valkosuklaapaloja. AAAH täydellinen mustikkaherkku!

Brownie on helppo valmistaa, mutta sen paistossa saa olla tarkkana. Brownien kuuluu jäädä tahmeaksi, eli varo ettet paista sitä liian kauan, muuten se menettää tahmaisuuden. Valkosuklaat pilkoin brownien sekaan erikokoisiksi paloiksi, yhdestä suklaapalasta tein puolikkaita sekä 1/3 paloja. Liian pieneksi paloja ei kannata leikata. Brownie on parasta kun se on täysin jäähtynyt ja ollut kylmässä, joten maltti on valttia. Mielestäni tämä oli parasta päivän tai jopa päivien päästä, kun sen oli leiponut

Lisää herkullisia mustikkareseptejä on luvassa kunhan ennätän ne kirjoittamaan, hyvää alkanutta elokuuta 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Mustikka-valkosuklaa brownie

noin 22 x 25 cm vuoka

 

150 g              tummasuklaa

150 g              voi tai margariini

2 dl                 sokeri

1 dl                  fariinisokeri

3 kpl               kananmuna

3 dl                 vehnäjauho

4 dl                 tuoreet mustikat

100 g               valkosuklaa (esim. Pandan)

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunivuoka (noin 22 x 25cm) leivinpaperilla.
  • Sulata tummasuklaa ja voi mikrossa, sekoita ja jätä jäähtymään.
  • Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja pilko valkosuklaa reiluiksi paloiksi.
  • Sekoita munavaahdon joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekä jauhot. Lisää mustikoista 3 dl sekä valkosuklaapalat ja sekoita taikinan sekaan.
  • Kaada taikina vuokaan ja ripottele loput mustikat päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään odottamaan.

16 Kommentit

  1. SS

    Voiko tehdä pakastetuista mustikoista vai mitenhän se käyttäytyy? 😀

    Vastaa
    • Mari

      Heippa,
      pitäisi hyvin onnistua pakastemustikoista!Sekoittaisin jäisten mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja niin mustikat pysyvät hyvänä 🙂

      Vastaa
      • Ellu

        Hei! Uskaltaakohän tätä pakastaa? 😊

        Vastaa
        • Mari

          Moikka, tämän voi pakastaa 🙂

          Vastaa
  2. Jenni

    Onnistuukohan tämä pakastemustikoilla? Tarvitseeko huomioida jotain tuoreisiin verrattuna?

    Vastaa
    • Mari

      Heippa,
      pitäisi hyvin onnistua pakastemustikoista! Kannattaa sekoittaa jäisten mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja niin mustikat pysyvät hyvänä 🙂

      Vastaa
  3. Mirkka

    Hei! Herkullisen näköistä! 🙂 Onnistuuko tuo samalla lailla pakastemustikoista?

    Vastaa
    • Mari

      Heippa,
      pitäisi hyvin onnistua pakastemustikoista! Sekoittaisin jäisten mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja niin mustikat pysyvät hyvänä 🙂

      Vastaa
  4. Saga

    Tein tämän, kiesus mitä herkkua😘. Iso kiitos. 🥳🥳🤩

    Vastaa
    • Mari

      Eikö! Kiva kun teit 🙂

      Vastaa
  5. Heli

    Voiko fariinisokeria vaihtaa siirappiin

    Vastaa
    • Mari

      En ole itse kokeillut, mutta uskoisin että voi 🙂

      Vastaa
  6. Ritva kivelä

    Miten käy gluteenittomia jauhoista?

    Vastaa
    • Mari

      Pitäisi onnistua ihan vaan vaihtamalla jauhot 🙂

      Vastaa
  7. Päivi Sarvikas

    Vielä ku sais kanamunattoman ohjeen niin kävis meikälääselle ja varmasti olis muitakin halukkaita

    Vastaa
    • Mari

      Laitetaan työn alle 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

03 elokuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

15 + 12 =