Paistettu mustikka-sitruunajuustokakku

Seuraavan mustikkareseptin vuoro! Tällä kertaa tuoreista mustikoista valmistuu herkullinen paistettava mustikka-sitruunajuustokakku! 

Kakku on varsin helppo valmistaa. Siihen tulee kekseistä valmistettava pohja ja täytteen ainekset sekoitetaan keskenään vain sekaisin. Täytteessä maistuu raikas sitruuna ja tuoreet mustikat.

Kakku paistetaan uunissa kypsäksi, jonka jälkeen sen pitää jäähtyä täysin ennen vuoasta irroittamista. Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mielellään edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Itseasiassa kakun maku paranee päiväpäivältä paremmaksi 🙂

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu mustikka-sitruunajuustokakku

noin 24 cm irtopohjavuoka

Keksipohja:

320 g            Digestive-kekstit (gluteenittomat tai normaalit)

130 g             voi tai margariini

 

Mustikka-sitruunatäyte:

400 g              maustamaton tuorejuusto

200 g              sitruuna tuorejuusto

4 kpl                kananmunat

150 g               ranskankerma

1/2                   sitruunan mehu

3/4 dl              perunajauhot

2 tl                   vaniljasokeri

2 dl                  sokeri

300 g              tuoreet mustikat

 

Koristeeksi pensasmustikoita

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi.
  • Pingoita noin 24 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille.
  • Valmista täyte notkistamalla tuorejuustot vatkaimilla. Lisää joukkoon loput aineet paitsi mustikat. Sekoita tasaiseksi vatkaimilla. Lisää lopuksi mustikoista 2/3 ja sekoita täytteeseen.
  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja ripottele loput mustikat päälle.
  • Kypsennä kakku uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin seuraavaksi päiväksi. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mustikoilla.

12 Kommentit

  1. Tarja.kuokkanen

    Millä lämpötilalla paistoit?

    Vastaa
    • Mari

      Hei, 175 asteessa 🙂

      Vastaa
  2. Saga

    Hei, niin ihana kakku. Voisiko massan jakaa kahteen pienempään vuokaan? Mikähän se vuokakoko voisi olla. Kiitos etukäteen

    Vastaa
    • Mari

      Moikka, voi tottakai 🙂 varmaan kokeilisin 15-18cm vuokiin ja tekisin matalammat kakut.

      Vastaa
  3. Satu Hiltunen

    Onnistuuko myös pakastemustikoilla tehtynä?

    Vastaa
    • Mari

      Heippa,
      pitäisi hyvin onnistua pakastemustikoista! Kannattaa sekoittaa jäisten mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja niin mustikat pysyvät hyvänä 🙂

      Vastaa
  4. Piritta

    Moikka, voiskohan tän kakun tehdä etukäteen ja pakastaa? Tai vaihtoehtoisesti kuinka kauan aiemmin on ok tehdä (kerroit, että vaan paranee päivä päivältä)?

    Vastaa
    • Mari

      Moikka,
      Etukäteen voi tehdä, itse en ole pakastanut eli en osaa sanoa muuttuuko maku kuinka. Sanoisin että pari päivää ennen voisi valmistaa, toki itse kun kakun tein sitä riitti koko viikoksi ja oli vielä hyvää 🙂

      Vastaa
  5. Ansku

    Voisiko tämän tehdä tuplana uunipeltiin? Mitä luulet? 🙂

    Vastaa
    • Mari

      Voi toki 🙂 Tuplana voi ehkä juuri ja juuri riittää!

      Vastaa
  6. Krista

    Tällä hetkellä uunissa tämä! Minusta vaan tuntui että voita olo liian vähän ja oli hankala saada reunat pysymään niin korkeina 🤔😁 saapa nähdä miten onnistuu

    Vastaa
    • Mari

      Onnistuiko kakku? Voi siihen toki voita lisätä, jos tuntuu että jää liian kuivaksi eikä pysy kasassa 🙂

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 min

Annosmäärä

noin 20 hlö

05 elokuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

5 + 4 =