Paistettu fetajuustokakku

Ensi viikon tiistaina juhlimme Suomen itsenäisyyspäivää. Tänä vuonna Suomi-neito täyttää kunnioitettavat 105-vuotta!

Juhlapäivälle loin pienen menun, reseptin suolaiseen kakkuun sekä makeaan herkkuun. Aloitetaan nyt siis suolaisella paistettavalla fetajuustokakulla. Tämä kakku valmistuu helpommin ja nopeammin kuin voileipäkakku, eikä sen makukaan petä! Kakku paistetaan uunissa kypsäksi, sillä on hapankorpuista valmistettu pohja ja sen täyte sisältää muun muassa fetaa, tuorejuustoa sekä ruohosipulia. mikäli haluat kakusta gluteenittoman, korvaa normaalit hapankorput gluteenittomilla. Kakku koristellaan rennosti tuoreilla vihanneksilla ja nautitaan kylmänä. Tämä kakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua jääkaappiin odottamaan. 

Loppuviikosta jatketaan makean reseptin myötä kohti juhlapäivää!

Salmiakku-daimjuustokakku

Paistettu Fetajuustokakku

noin 23 cm irtopohjavuoka

Pohja:

200 g         hapankorppuja

150 g         voi tai margariini

 

Täyte:

400 g       maustamaton tuorejuusto

200 g       feta

n. 0,75 dl tuore ruohosipuli

1 tl            välimeren yrttiseos

1 tl            mustapippuri

3 kpl        kananmunat

 

Koristeeksi:

Salaatinlehtiä, kirsikkatomaatteja, granaatinomenan siemeniä, ruohosipulia

 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmista pohja murskaamalla hapankorput hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita hapankorppujauheen kanssa tasaiseksi massaksi.
  • Pingota noin 23 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada korppumassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille noin 4 cm korkeudelle.
  • Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Rouhi joukkoon feta ja vatkaa reippaasti tasaiseksi. Lisää mausteet sekä leikkaa ruohosipuli joukkoon.
  • Vatkaa munat yksitellen täytteeseen ja sekoita huolella tasaiseksi.
  • Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  • Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta.
  • Koristele kakku salaatinlehdillä, kirsikkatomaateilla sekä granaatinomenan siemenillä.

8 Kommentit

  1. Niina Tuunanen

    Voiko tuoreen ruohosipulin korvata käyttämällä ruohosipulituorejuustoa?

    Vastaa
    • Mari

      Voi toki jos haluaa 🙂

      Vastaa
  2. Mari

    Ihana😁
    Miten voisi toteuttaa GL version?

    Vastaa
    • Mari

      Kiitos 🙂 Tein gluteenittoman niin että vaihdoin pohjan hapankorput gluteenittomiin suolaisiin kekseihin.

      Vastaa
      • Essi

        Voiko tätä pakastaa? Kärsiiköhän rakenne tai maku.

        Vastaa
        • Mari

          Voi hyvinkin 🙂 uskoisin ettei kärsi, lämmittää kakkua hieman mikrossa ennen tarjoilua.

          Vastaa
  3. Leena

    Onko ohjeiden lämpötilat kiertoilma vai tavalliseen uuniin? Jos kiertoilma, niin mikä lämpötila on tavallisessa uunissa?

    Vastaa
    • Mari

      Ihan tavallisen uunin lämpötila ilmoitettu tässä, kietoilmassa vähän vähemmän lämpöä.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

yli 60 minuuttia

Annosmäärä

noin 20 hlö

30 marraskuun, 2022

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

5 + 7 =