Sitruuna-valkosuklaa blondiet

Ihanan raikkaat ja niin herkulliset sitruuna-valkosuklaa blondiet tulevat tässä! Näiden leivosten inspiraation sain loman paluulennon jälkiruoasta. Halusin luoda reseptin tuohon herkulliseen jälkiruokana toimivaan sitruuna-blondieen ja nyt tekin pääsette sitä leipomaan!

Näissä leivoksissa yhdistyy raikas sitruuna ja makea valkosuklaa. Valkosuklaata löytyy taikinasta sulatettuna sekä paloina, muista siis lukea resepti huolella 🙂
Blondie on helppo valmistaa, kuohkean muna-sokerivaahdon joukkoon sekoitetaan nesteet sekä kuivat aineet ja se paistetaan uunissa kypsäksi. Paiston kanssa saa olla tarkkana, brownien tapaan blondien kuuluu jäädä hieman tahmeaksi. Viimeistele blondie valkosuklaaraidoilla ja säilytä sitä jääkaapissa.

Salmiakku-daimjuustokakku

Sitruuna-valkosuklaa blondiet

Noin 15-20 leivospalaa

 

150 g        voi tai margariini

250 g       valkosuklaata (yhteensä)

3 kpl         kananmuna

2,5 dl        sokeri

1 kpl          sitruuna (kuori + mehu 0,5dl)

3,5 dl        vehnäjauhot

1 tl             suola

1/2 tl          leivinjauhe

 

  • Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaan ja voitele se kevyesti öljyllä.
  • Sulata voi ja 100 g valkosuklaata mikrossa.
  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min).
  • Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista sitruunasta mehua 0,5 dl ja yhdistä se voi-suklaaseokseen.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Lisää jauhoseos sekä voi-suklaaseos muutamassa erässä vuorotellen munavaahtoon. Sekoita nopeasti sekaisin.
  • Paloittele 100 g valkosuklaata paloiksi ja kääntele taikinan sekaan.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
  • Anna jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.
  • Viimeistele sulattamalla 50 g valkosuklaata ja lusikoi jäähtyneen blondien päälle. Leikkaa terävälle veitsellä sopivan kokoisia paloja. Säilytä blondieta jääkaapissa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

}

Valmistusaika

noin 60 min

Annosmäärä

noin 15 hlö

24 helmikuun, 2023

Löydä myös muita reseptejä

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Parhaista parhain omena piirakka! Mehevä pohja, omenainen sisus ja päältä rapea omenapiirakka valmistuu yksinkertaisesti ja helposti.

Paistettu marjajuustokakku

Paistettu marjajuustokakku

Mehevä marjakakku valmistuu piirakkataikinan ja tuorejuustotäytteen yhdistelmästä vaivattomasti. Varo, tämä vie kielen mennessään!

Mustaherukka-mutakakku

Mustaherukka-mutakakku

Marjasesonki viinimarjojen osalta on nyt kuumimmillaan! Itse käytän marjoja paljon ihan sellaisenaan puuron kanssa,...

Yhteystiedot

Tilaa kakku, jätä terveiset tai kerro ideoita leivontaan liittyen:

Mari@saamarinkakut.fi

Turku

11 + 14 =